Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A frontin tényleg nem hat ha...

A frontin tényleg nem hat ha kávét iszom?

Figyelt kérdés
Most olvastam itt valamelyik kérdésnél.Én a legenyhébbet szedem,0,25mg-ot.Viszont ugyan úgy megvannak a tüneteim,sziv szúrás,nyomás érzés,mintha fulladnék,stb.Állandóan ez van az eszemben,és most elgondolkodtam nem e amiatt hogy kávézom és igy nem hat a bogyó.Szerintetek?
2011. márc. 27. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Én xanaxot szedek, (ua), én is 0.25-öt szedtem reggel, mert a 0.5 nagyon lenyom. Viszont ugyanolyan rosszul voltam tőle. Szal most azt csinálom, hogy beveszem a 0.25-öt, aztán kb max egy óra múlva (már fél órára lecsökkentettem), beveszek megint 0.25-öt. Érzed, hogy nyom, de nem annyira, és legalább nem vagy annyira rosszul. A kávé valóban felpörget, viszont nekem kell minden reggel, de utána volt egy mélyhullámom, elvégre "felkeltő" érzésed van tőle, a xanax (frontin) viszont lenyugtat. Tudom, a sok okos mondaná, hogy akkor hagyjam el a kávét, de nem fogom:D Ha te sem szeretnéd elhagyni a kávét, akkor sztem dobj be még egy 0.25-öt, vagy lerakod a kávét (bár ha jól értem, kávétól függetlenül rosszul vagy)Te érzed, hogy lenne jobb. Sztem próbáld meg.

2011. márc. 27. 11:05
 2/13 Tom Benko ***** válasza:
0%
Nem tudom, én nem tapasztaltam. Szerintem ugorj el a dokihoz.
2011. márc. 27. 11:05
 3/13 anonim ***** válasza:

Igen, ez a baj. A dokim el is tiltott tőle, én is ilyet szedek.

A kávé pontosan az ellentétes hatást váltja ki, mint a gyógyszer, így kiütöd vele...

Hiszen a gyógyszer elvileg nyugtat, a kávé meg felpörget! :D

2011. márc. 27. 11:19
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó vagyok... egyébként az is lehet, hogy egyszerűen nem elég a 25ös. Nem voltál kontroll vizsgálaton?
2011. márc. 27. 11:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.A háziorvos irta fel,mikor jó volt az ekg és a labor eredményem.A sziv panaszokkal mentem el hozzá,szerinte lelki eredetü a dolog.Végül is napi 2 kávét iszom,néha hármat is.Csak ma kezdtem ezen gondolkodni,mert csak megvannak ezek a tünetek.Akkor próbáljam meg hogy nem iszom kávét pár napig,és figyeljem meg hatását?
2011. márc. 27. 11:29
 6/13 anonim ***** válasza:
pontosan :) ha nem jön be, szerintem kérj beutalót az ideggyógyászhoz, nekem ő segített!
2011. márc. 27. 12:32
 7/13 anonim ***** válasza:

Bocs, de egy kicsit felnevettem, amikor elolvastam a kérdést. A kávé és a frontin hatása pontosan ellentétes. Az egyik nyugtató, a másik izgatószer. Nincs nagyobb őrültség, mint a kettőt együtt szedni.

Egyébként lehetséges, hogy az összes "problémád" egyszerűen a kávé mellékhatása. Az emberek egy része nem bírja a kávét, ideges lesz tőle, szívdobogást kap, fullad, prüszköl, halálfélelme van, hipochonder lesz, remeg a keze, szédül, hány. És a legkülönösebb, hogy ezek az emberek ritkán tudják összekapcsolni ezeket a jelenségeket a kávéivással, mert ezek a hatások nem azonnal jönnek elő.

Ha abbahagynád a kávét, lehet, hogy a frontinra se lenne szükséged, bár az biztos, hogy a frontin is jobban érvényesül, ha nem kávézol.

2011. márc. 28. 16:41
 8/13 anonim ***** válasza:

11:29

Kísérletezz a kevesebb vagy nulla kávéval. De ha rendszeresen kávézol, akkor koffeinelvonásod lesz. Készülj fel rá, hogy az nem lesz könnyű menet, a jellegzetes tünetek: ingerlékenység (düh), depresszió (sírós, rossz hangulat), fáradtság, motivációhiány, koncentrációképesség és fejfájás (enyhe nyomástól a hasogató fájdalomig, mintha szöget vernének a fejedbe). A kávéval fokozatosan érdemes leállni, pl. teljesen abbahagyni, de elvonási tünetek ellen fél vagy negyed adagot inni fél-egy nap után, utána megint fél vagy egy nap szünet, és megint fél adag, utána egyre ritkábban egyre kevesebb. 4-5 napig eltart lejönni a cuccról, és addig fáradt és rosszkedvű leszel (de a végére nyugodtabb).

2011. márc. 28. 16:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megpróbálom holnaptól,esetleg a kutyulós 3in1 az jó lenne?
2011. márc. 28. 17:23
 10/13 anonim ***** válasza:
Abból kell kiindulni, amit ismersz. Nem tudom, mi az a 3in1, de ha eddig napi 3 3in1-et ittál, akkor most 1/2-et kell, de csak ha már jön a fejfájás. Ha eddig 4 csészét ittál, akkor ezután 1/2 csészét, ha már nagyon rosszul vagy. Nem tudom, hogy aránylik egymáshoz egy "3in1" és egy csésze. Ha tudod, akkor adagold aszerint, amit tudsz róla.
2011. márc. 28. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!