Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy zökkenjek ki a motivációh...

Hogy zökkenjek ki a motivációhiányból?

Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Na, ez engem is érdekelne.

Hiába vannak céljaim, semmi motivációm nincs, hogy tegyek is valamit. Csak vegetálok napról napra.

Pénteken még a munkahelyemről is elkéstem, egy órás késéssel értem be, mert elaludtam. Pedig akkor időben mentem aludni...és annyira nem érdekelt az sem, ahogy pampogott a főnököm.

2011. márc. 27. 00:56
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Az ilyen energia hiányos állapotoknak -ha nincs egyéb fizikai oka!!!- akkor valami belső konfiltus lehet a hátterében. Valami olyasmi, amivel nem nagyon szeretnél szembenézni, viszont az meg szeretne "kitörni". A kitörés visszatartásához iszonyú erő kell, amiben elfárad a lélek. Sőt, a két terület határán (tudatos-tudattalan) kialakul egy kemény réteg, ami amiatt úgy érezheted, hogy már nem érzel semmit. Ez a "nihil" állapota. Nem érdekel semmi, nem izgat semmi, nincs kedvem semmihez.

Ez még nem a depresszió -az ennél súlyosabb állapot- de jó út ahhoz.

A megoldáshoz szükség lehet valamilyen "lélekhez értő" szakemberre: mentálhigiénés szakember, pszichológus.

2011. márc. 28. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:

15:12

Ez így van, általában tényleg a halogatásból vagy rejtett félelmekből alakulnak ki az ilyen üresjáratok.

2011. márc. 28. 16:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon is magamra ismertem. :/ Én mindig "elfelejtem" a problémáimat de ezt már annyira jól tudom csinálni, hogy akármit képes vagyok elfelejteni 5 perc alatt, kisebb-közepes problémákat pedig 5-10 mp alatt...
2011. márc. 30. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy attól, hogy magadra ismertél megoldódott a gondod?

Az is kérdés, hogy akarsz-e igazán azért tenni, hogy jobban légy, vagy elég a tüneti kezelés?

Ha a valódi okkal szeretnél foglalkozni, akkor keress meg privátba.

2011. ápr. 1. 06:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!