Elképzelhető hogy pszichológus hazudott nekem az IQ tesztem eredményével kapcsolatban?
Nagyon hülyének éreztem magam , erre mondta hogy akkor töltsünk ki egy tesztet és majd meglátom
125 lett , ami elvileg az átlag fölött van úgyhogy pár napig ugráltam örömömben hogy talán mégsincs minden veszve
Aztán egyre jobban elgondolkoztam rajta , mert tényleg nagyon nehezen tanulok , nincs semmi logikám se , emberekkel se értjük meg egymást , és tényleg nagyon idióta hibákba beleesek
úgyhogy arra jutottam hogy biztosan hazudott nekem , ez nem szemétség ? mit kéne mondanom neki ?
És ugyan.miért hazudott volna?
Max ha depressziós vagy,azért!De az nem hazugság,ha azért!
Nekem pl elég durva diszlexiám és diszgráfiám van, nehezen értem a szöveget amit olvasok, stb. Ez nem azt jelenti hogy az ember hülye, csak tanulási nehézsége van. Ha verbálisan kapok információt azt sokkal jobban tudom hasznosítani mint az átlag, idén nyevvizsgáztam angolból (az osztályomból elsőként), de közben a saját kézírásomat neheten olvasom emiatt laptopon jegyzetelek.
Ennek ellenére az IQm elég magas, talán mert mással kompenzálom a nehézkesen működő dolgokat.
1. Keress egy online IQ tesztet, lehetőleg olyat, ami nem emelt díjas SMS-t akar rádsózni. Nem biztos, hogy megbízható, de nagy vonalakban eligazít.
2. Az IQ egy elég nehezen megragadható valami, a legjobb definíció szerint az IQ az, amit az IQ teszt mér. Simán lehet magas az IQ-d, ha az élet más területein nem tudsz előrejutni.
Az IQ teszt a valóságban nem sokat ér. Mindössze annyit vizsgál, hogy hogyan tudsz felismerni mintákat, és érted meg a dolgok logikáját. Ez csak az értelem egyik része.
Amit intelligenciának tartunk, annak meglepően nagy részét lehet tanulni, és csak egy pici része az, ami veled született adottság. Ha nehezen érted meg magad emberekkel, az csak gyakorlat és tapasztalat kérdése.
Tanulni is meg kell tanulni. Sajnos ezt sehol nem tanítják az iskolában, a legtöbb diák nagyon kicsi hatékonysággal tanul, mert rosszul csinálják.
Abból, amit leírtál, nem vagy buta, csak tapasztalatlan. Egy egyetemista egy óra alatt tízszer annyi anyagon át tudja rágni magát, mint egy gimis, pedig nem lett okosabb, csak kifinomultabb módszereket használ az anyag elsajátítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!