Segíthet a pszichiáter, vagy csak átverés az egész?
Figyelt kérdés
Úgy érzem orvosi segítségre van szükségem. De a minap láttam egy szörnyű videót a youtube-on, amiben arról beszélnek, hogy a pszichiátria mint olyan, ártalmas az emberekre, mert ahelyett, hogy jobban lennél vagy meggyógyítanának, a gyógyszerekkel még betegebbé teszik az embert. Ugye hallottunk már olyasmiről, hogy az orvosok pénzt kapnak azért ha vmilyen szert írnak fel.
Ha ez igaz, akkor ez ember csak magára számíthat?
Nem mindenkinek van ereje csak magára támaszkodni.
Volt már vkinek egyáltalán pozitív tapasztalata pszichiáterrel kapcsolatban?
De azért megnéztem a videót és eléggé nevetek. Bipoláris depresszió mint kitalált betegség? :D Semmilyen biológiai alap? :D Esetleg arra kellett az a rengeteg (egyébként USA viszonylatában annyira azért nem rengeteg) pénz, hogy a biológiai hátteret kutassák és működő gyógyszereket fejlesszenek ki az egyes betegségek kutatására. A DSM egy kreálmány? :D Ez egy vicc, komolyan. A DSM tartalmazza leírva és kategorizálva az összes pszichés, mentális betegséget és zavart és azok diagnosztikai kritériumait, ilyen az orvostudomány többi területén is van, durva lenne, ha nem lenne. Kemény drogok, mint pl az SSRI? Ne már. A hiperaktivitásig jutottam, mert közben hazajött a párom, de ez a videó egy kibasddngfnfzott, hatásvadász vicc. Felidegesítene, ha nem lenne ennyire... nevetséges. :D
2011. márc. 17. 17:59
3/11 anonim válasza:
-pénz,
kutatására=gyógyítására
sajnálatos módon nem tudok írni, de ez semmin sem változtat.
2011. márc. 17. 18:00
4/11 anonim válasza:
úgy szeretem az ilyen videókat , gondolom milyen emberek lehetnek az ilyen videók hátterében , azt hiszik a mentális betegség csak kitalált dolog
de azt megfigyelted hogy azt senki se veri nagy dobra ha valaki meg arról mesél hogy több éves kezelés után gyógyult meg , gyógyszerekkel ? és segítség nélkül már rég megölte volna magát
oké van olyan pszichiáter aki odafigyel rád rendesen , van aki csak felír valamit és jó menjél
de ugyanez a 2 csoport megfigyelhető minden munkaterületen szóval szerencsén is múlik hogy milyet fogsz ki
2011. márc. 17. 18:28
5/11 anonim válasza:
Verd ki a fejedből gyorsan!!!
Engem egy ilyen videó tartott vissza a kezeléstől, pedig sok problémám van. Most meg a távolság miatt nem tudnék hazajárkálni, maradt a magándoki...
2011. márc. 17. 21:16
6/11 anonim válasza:
Nekem csak jo tapasztalataim vannak a pszichiáterekről..
A video amit belinkeltél olyan szánalmas mint pl a száll a kakukk film
2011. márc. 17. 21:18
7/11 anonim válasza:
Persze, hogy segíthet. Van amikor CSAK A PSZICHIÁTER tud segíteni. Olyan is van, amikor elég egy pszichológus segítsége is. De nagyon sok komoly betegséget csak pszicháter tud kezelni. A videót nem néztem meg, de láttam már hasonlót az alapján amit leírsz róla.
2011. márc. 17. 21:45
8/11 anonim válasza:
Az a videó, amit láttál, TELJESEN IGAZ! És ezt csak az tudja, aki tényleg átélt valamilyen mentális betegséget. A pszichiátria pontosan ugyanott tart, ahol a középkorban, csak manapság kémiai szerekkel kísérleteznek az embereken. Meghát a gyógyszeripar a legjobb biznisz. Isten óvjon mindenkit attól, hogy valamilyen ún antidepresszánst, vagy szorongásoldót beszedjen, még a súlyos bajai tetejébe esetleg meg is öli magát, olyan állapotba kerül tőlük. Az a baj, mindezt csak tényleg azok az emberek tudják, akiknek van bizonyos rálátásuk a szakmára és tapasztalatuk ezen a téren. Csak az alternatív gyógymódok segítenek. A pszichiátria egy áltudomány. Kérdezz meg akárhány pszichiátriai beteget, hogy meggyógyították-e őt a pszichiáterek???? Gyógyulás alatt nem azt értem, hogy tünetmentessé váltak ideig-óráig az ún. "gyógyszertől", aminek ugyanaz a hatásmechanizmusa, mint a drogoknak, azaz, nem engedi, hogy a szerotoni lebomoljon az agyban. Még sokmindent tudnék írni, bárcsak tudnák az emberek, hogy igazam van....
2011. márc. 18. 23:10
9/11 anonim válasza:
A középkorban a pszichiátriai betegeket bedobták egy tóba, és ha feljöttek a víz felszínére, boszorkányság vádjával kivégezték. Ezt pl. velem egy pszichiáter sem csinálta még. Vannak viszont pozitív tapasztalataim, meg skizofrén rokonom, barátom, akik gyógyszer mellett tökéletesen jól élik az életüket, anélkül pedig szart sem tudnának csinálni, ami életnek nevezhető.
A Száll a kakukk fészkére pedig minden, csak nem szánalmas. Jó film egy jó könyvből, és NEM ma játszódik egy mai pszichiátrián.
Akinek semmi rálátása, az ne próbáljon már okos lenni...
2011. márc. 18. 23:44
10/11 homo ludensz válasza:
Megnéztem a videót meg a pszichiátria halálipart is.Nos én szedek feszültségoldót már elég régen és olyan rendszerességgel mint a vérnyomáscsökkentő vagy egyéb orvos által felírt gyógyszert. Mit mondjak? Jól elvagyok,soha nem jut eszembe hogy ártsak magamnak,azt hiszem a magam módján életvidám vagyok és jól tudok kommunikálni a környezetemmel.Annyit vagyok és akkor szomorú mint az "átlag" ember,sőt ingerlékeny is ritkán vagyok.Azt nem tudom hogyan lennék ha abbahagynám mert még nem próbáltam és nem is áll szándékomban kisérletezni magamon. Azt mondom hogy mindenki maga döntse el fordul e segítségért pszichiáterhez vagy sem. Valamit csak csak tanultak ők is hiszen nem tombolán nyerték a diplomát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!