Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi bajom van? (bőv. Lent)

Mi bajom van? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Szerintem komoly probléma van a fejemmel.

Elmondok egy gyakori példát amivel megérthetitek:

A buszon állva hirtelen valami furcsa szagot érzek. Egyből arra gondolok, hogy valamiféle mérgező gáz lehet. Kétféle opció ötlik fel bennem:

1, valahogy bekerült (keresem a lehetőséget, hogy más is ugyanolyan koncentrációban kapja meg. Ettől megnyugszom)

2, körbenézek és azon gondolkozom, hogy lehet, hogy mindenki benne van a mérgezésben és a legszörnyűbb, hogy a legtöbb furcsa tettet (mások által furcsa viselkedést) ilyenkor úgy értelmezek, hogy beleilljen a képbe, tehát hogy mindenki ellenem van!

A még rosszabb, hogy tudom:

Valószínűleg nem mérgező (szinte biztos) a "szag",

Hülyeség, ennek a közös mérgezésnek még a gondolata is,

Eszembe jut, hogy paranoiás lehetek és ekkor már két dologtól is félek. Egy, hogy paranoid vagyok. Kettő, hogy tényleg mérgező a gáz, esetleg megmérgeznek.

Mi lehet a bajom?

2011. márc. 12. 20:45
 1/4 anonim válasza:

Fóbiád van :D Olyan dolgoktól félsz, amikről te magad is tudod, hogy nincs :D Igazából nem veszélytelen a dolog, szerintem keress fel egy pszichológust, akivel komolyabban elbeszélgethetsz a dologról.

Nekem is volt hasonló, én nem akartam elhinni, hogy arra emlékszem, amit mondtak nekem, ezért állandóan visszakérdeztem, hogy ,,Tényleg azt mondtad, hogy..." és egész nap ezzel terrorizáltam az embereket, mert ,,késztetést" éreztem rá hogy visszakérdezzek, mert nem hagyott nyugodni... De elmúlt :D

2011. márc. 12. 21:14
 2/4 anonim válasza:
(Azért hozzáteszem, hogy nem vagyok elmebeteg, és pszichikai problémáim sincsenek) xD :D
2011. márc. 12. 21:16
 3/4 anonim válasza:

Ozmofóbia, Olfaktofóbia — szagoktól való rettegés :)

forrás: Wikipédia

2011. márc. 12. 21:24
 4/4 anonim ***** válasza:
a paranoiásoknak általában igen csekély a betegségtudatuk, az egy jó pont, h te tudod, h csak beképzeled, így könnyebb lesz ebből kigyógyulnod, amúgy pszichologus
2011. márc. 13. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!