Az baj, hogyha már most meg akarok halni?
Igen! Ne hagyd el magad, próbálj vele megküzdeni, elhiszem hogy nehéz, tudom hogy nem ugyan az, de nekem is volt olyan időszakom, amikor megfordult a fejemben napjában többször is, hogy mi a fenének élek? vajon ki fog eljönni a temetésemre?
nem szabad feladni, ha úgy érzed, akkor esetleg egy pszichológus segíthet, akinek beszélsz a gondjaidról, nem gáz hidd el, én is jártam, most is járok hetente, és sokkal jobban érzem magam tőle. de ha szeretnél valakivel beszélgetni akkor írhatsz privátban :)
L/16
Azt hiszem a te esetedben lehet hogy normális. 2 év az rengeteg idő, és főleg hogy ha szenvedéssel tölti el az ember.
Ettől függetlenül, 16 éves vagy, és még előtted áll az élet. Legyenek vágyaid, legyenek céljaid, amikért érdemes legyen élni, akarj valamit az élettől. És azt hiszem, hogy sokkal könnyebben fogod venni az akadályokat, mert lesz miért élned!!
Sokan nem így élnek, és lehet az életnek nevezni? Másnak semmi baja, ellentétben veled, és nézd meg hogy mit csinál... Csak tönkreteszi magát, cigi, pia, fű stb...
TE legyél ennek az ellenpéldája, hogy betegen is van előtted cél, lásd, hogy van miért élni. Ha a degenerált füvesek nem látják, akkor te lásd!
17F
Remélem számodra nem ez a rögeszme, hogy meg akarsz halni!!
Ezt találtam neked :) :
Azok a gyógyszerek, amelyek a szerotonin (5-HT) nevű átvivőanyag működésére hatnak az agyban, jelentős mértékben tudják csökkenteni a kényszerbetegség tüneteit.
A betegek több, mint háromnegyedénél tapasztalható valamilyen javulás ezen gyógyszerek hatására.
A gyógyszerek azáltal enyhítik a kényszerbetegség tüneteit, hogy csökkentik a rögeszmék és kényszercselekvések gyakoriságát és súlyosságát a betegek több, mint felénél. Legalább három hétbe telik, mire a javulás észlelhető. Ha a beteg nem reagál jól valamelyik gyógyszerre, vagy elfogadhatatlan mellékhatások jelentkeznek, az orvos úgy dönthet, hogy másik gyógyszert ad, amely esetleg jobb eredményre vezet. A gyógyszer szedésének abbahagyása szinte elkerülhetetlenül visszaeséssel jár, még azután is, hogy a tünetek alábbhagytak. A legtöbben életük végéig kénytelenek gyógyszert szedni, de az adagot igen gyakran lehet csökkenteni, amennyiben a beteg folyamatos javulás jeleit mutatja.
Antipszichotikumokat is lehet használni a hagyományos SSRI-k hatásfokának növelése érdekében. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszerek kombinálása révén a tünetek nagyobb fokú enyhülése várható.
A kényszerbetegség és a tic-zavarok (akarattól független mozgások), úgy tűnik, szorosan összekapcsolódnak, erre utal, hogy egyes tanulmányok a kényszerbetegek között a tikc-zavarok 35%-os előfordulási arányát mutatták ki. Az antipszichotikumokat ezeknél a tick-zavaroknál használják.
Ha ilyen gondolataid vannak, mindenképp beszélj róla a háziorvosodnak és ő ad beutalót a pszichiátriára ahol először pszichológus fog veled beszélgetni és csak ha feltétlenül szükséges, akkor írnak fel gyógyszert.
Sokan járnak már itthon is pszichológushoz hidd el nem ciki. Rengeteg ember kűzd lelki problémákkal.
Én is voltam, mániákus-depresszió miatt, de végül magamtól döbbentem rá, hogy Istenre van szükségem, nem gyógyszerekre és a depresszióm teljesen elmúlt az Ő segítségével. Ez is egy lehetőség ha igazán boldog, elégedett életet akarsz élni.
Tudom, hogy nagyon nehéz bármiféle krónikus betegséggel együtt élni de meg kell találnod az életed értelmét és a szépségét amiért érdemes élni. Nézd meg más hogyan csinálja:
Inkább az Istenes terápiát kihagynám, eddig sokan hittek Istenbe, és hol vannak? Igazából hit válogatja, de azt hiszem, hogy magadban kell hinned, nem másban, hogy majd segíteni fog!
Van ismerősöm gyülekezetbe stb... Hát őszintén olyan mint egy szekta... Konkrétan fanatikus emberek gyülekezete. Nem szidni szeretném, de többször is elolvastam már a bibliát, és rengeteg hiányosság van benne, amire nem hajlandóak felfigyelni :) Szóval azt hiszem ezt inkább hagyd ki...
Maradjon a jól bevált orvos.. Nekem se Isten tette vissza a térdkalácsom, hanem az edzőm :) Felőle ott feküdhettem volna... :)
Szóval magadban higgy, én ezt tudom mondani, a léleknek nagyon nagy ereje van, ezt elhiheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!