Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a baja? úgy szeretnék...

Mi lehet a baja? úgy szeretnék neki segíteni

Figyelt kérdés

a barátom egy éve nagyon megváltozott. A barátait teljesen elhanyagolja, lassan már nincsenek is, az emberi kapcsolatai teljesen leszűkültek rám, de velem sem tud normálisan viselkedni. Egész nap maga alatt van, rengeteget sír és gyakran összeesik az idegességtől, akár az utcán is. Teljesen apró dolgok bosszantják. Pár hete a legrosszabb.... meg se ölel, meg se csókol csak néz maga elé,de ha nem vagyok vele kedves és nem tudom tolerálni egész nap a rossz kedvét akkor még szomorúbb lesz.Rosszul van attól, ha másokkal vagyok. Van olyan hogy nálunk van és csak ül az ágyon és van magának :( Azt mondta, hogy egy senkinek érzi magát. Úgy érzem, hogy én is kezdek kikészülni.....nehezen bírom, hogy egész nap arra figyeljek, mit szabad mondanom és mit nem, mivel minden egyes tettemmel idegesítem. Már én is annyit sírok.... :( egyszerűen nem tudom mit csináljak.... pszichológusnál voltunk, nem sokat segített. A szüleitől nem kap sok szeretet, sőt...

ez már durvább sztem mint a depresszió :( van ötletetek hogy mit csinálhatnék?

2011. febr. 26. 21:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, hogy mi a baja! Bár felteszem, a szülei (is)ludasak a dologban.
2011. febr. 26. 21:37
 2/13 A kérdező kommentje:
nem tudja megmondani :( ha épp nincs semmi oka szomorkodni addig gondolkozik amig nem talál valamiben hibát.... :(
2011. febr. 26. 21:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Hát pedig segítségre van szüksége. És sajnos nem teszel neki jót azzal, hogy minden percben érte aggódsz, mert valszeg jólesik neki eza tehetetlenség és az aggodalmaddal csak megerősíted benne ezt a kényelmes szenvedést. Nyugodtan elmondhatod neki is, hogy már nembírod tovább, és szerinred segítségre van szüksége. Mennyire van úgymond elkényeztetve a barátod a szülei által?
2011. febr. 26. 21:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Várom a válaszokat, velem is ugyanez van...
2011. febr. 26. 21:47
 5/13 A kérdező kommentje:
már nem is egyszer mondtam neki hogy már nem bírom és kezdek kikészülni. Azt mondta hogy ő jobban ki van mint én.... és ha meg is mondom a véleményem akkor inkább elmegy máshova mert én állítólag kioktatom meg az ellenséget látja bennem :( az apjával egyáltalán nem beszél, az anyjával meg néha néha...utál hazajárni, volt már rá példa, hogy az utcán aludt
2011. febr. 26. 21:51
 6/13 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?Nem tud kollégiumba költözni? amúgy családterápia jó lenne, de gondolom úgysem lenne benne senki a családból. Furcsa, hogy ennyire képtelen segíteni magán. Elképzelhető, hogy gyógyszerre is szüksége lenne, mondom ezt én, aki eléggé ellene vagyok, de ez elég súlyosnak tűnik.
2011. febr. 26. 21:53
 7/13 anonim ***** válasza:

Milyen csaladbol szarmazik a baratod? Milyenek az otthoni korulmenyei pl.?

Azzal nem tudsz a segitsegere lenni, hogy azt varod, hogy szerelemmel kozeledjen hozzad, hiszen sir es osszeeseik!

Inkabb invitald, hogy menjetek el setalni es Te legy vidam, menjetek moziba, csinaljatok programot, de mindig igyekezz vidamnak lenni,

mivel ha Te is szomoru vagy, ezzel csak rontasz a helyzeten.

A fiu amikor odamegy, akkor ne uljetek tetlenul egymas mellett, hanem probald meg felviditani, s ha ez igy nem mukodik, akkor nincs ertelme,

mivel Te csak a szerelemre gondolsz, az olelesre, s ez a fiu pedig csak szenved es emeszti magat.

Orvos! es elmeselni azt, hogy nagyon sokat sir, es neha ossze is esik. Az orvosnak ha ezt igy elmondja, akkor az segiteni is fog, mivel ez a dolga.

2011. febr. 26. 21:55
 8/13 A kérdező kommentje:
19évesek vagyunk... jövőre remélhetőleg kapunk mindketten kolit. Erős nyugtatót kapott de nem meri el kezdeni szedni mert fél hogy rászokik. köszönöm szépen hogy írtok, jól esik : ) én még valamilyen személyiségzavarra is gondoltam..... nem tudja megkülönböztetni a valóságot az ő elképzelt világától, amiben természetesen szerinte mindenki az ellensége :(
2011. febr. 26. 21:58
 9/13 anonim ***** válasza:

"nem tudja megkülönböztetni a valóságot az ő elképzelt világától, amiben természetesen szerinte mindenki az ellensége :("

ezt kérlek fejtsd ki bővebben!Miben nyilvánul ez meg?

Antidpresszánsra lehet, hogy nagyobb szüksége lett volna, mint nyugtatóra.

2011. febr. 26. 22:00
 10/13 A kérdező kommentje:
kivűlről teljesen normális családnak tűnik, de úgy tudom hogy az apja úgy nevelte, hogy a fiúkkal szigorúan kell bánni --> tehát nem fejezte ki a fia iránti szeretetét. Bár nem hiszem hogy benne lenne egy ilyen családterápiás vagy bármiféle hasonló dologban
2011. febr. 26. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!