Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez a depresszió milyen formája?

Ez a depresszió milyen formája?

Figyelt kérdés
Majdnem két éve krónikus depresszióval diagnosztizáltak, de féltem a beszélgetésektől a szociális fóbiám miatt ezért soha többé nem mentem a pszichológus közelébe, emberi kapcsolataim teljesen visszafejlődtek, még az a kevés is ami volt. Azzal beszélek majdnem kizárólag akivel muszáj. Mostanában pedig egyik nap teljesen magabiztos vagyok, beszélgetek osztálytársakkal jókedvű vagyok, úgyérzem nincsenek problémáim, másnap pedig csak bámulok magam elé, tükörbe se tudok nézni és egész nap meg se szólalok, rengeteget gondolok az öngyilkosságra, mintha kicserélnének. Teljesen tanácstalan vagyok hogy mi lehet ez. Csak szeretnék tisztában lenni azzal ami velem történik.
2011. febr. 25. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez lehet hogy nem is szimpla depresszió, mindenképpen menj vissza a pszichológushoz. Az elmondottak alapján lehet komolyabb neurotikus betegség, konkrétumot inkább nem mondanék, nem értek hozzá, csak olvastam róla.

Viszont nekem is lenne egy kérdésem. :) Mennyit kell fizetni a pszichológusnak, vagy hogyan kerülsz oda? Beutalnak, vagy mi? Mer lényegében ugyanúgy éreztem ahogy te vagy 6 éven keresztül, utána az életem csudajó fordulatát követően meg további 2-3 évben. Most a környezetváltozás elég sokat segített, mindenesetre nem vagy egyedül. De ezek akkor is betegségek, kezelhetők.

2011. febr. 25. 17:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichiátert.
2011. febr. 25. 18:18
 3/6 TOMAtm ***** válasza:

járj el sportolni.a fáradtságra a szervezet endorfint termel amitől boldognak érzed magad.a sport-tól javul majd a kinézeted amitől magabiztosabb leszel.ezek után ha tükörbe nézel és látod h milyen jól kezdesz kinézni javul az önbecsülésed is.keress magadnak barátot/barátnőt is közben.mozduljatok ki együtt,sétáljatok,menjetek közös programokra.

a pszihiátert felejtsd el,kb egy valag pénzbe kerülne anyádéknak és a végén nem érne semmit.

2011. febr. 25. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Jó tanács... Főleg ha valaki annyira "maga alatt van" hogy nem bírja rávenni magát arra hogy kimozduljon a lakásból, nemhogy elmenjen sportolni. Hát azoknak pl hiába mondod as sportolósat... :S
2011. febr. 25. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:

"Ez a depresszió milyen formája?"

Lehet, hogy van valami szép latin vagy görög neve, de nem hiszem, hogy sokra mész azzal, ha megtudod.

"Mostanában pedig egyik nap teljesen magabiztos vagyok, beszélgetek osztálytársakkal jókedvű vagyok, úgyérzem nincsenek problémáim"

Rá kellene jönni, mitől. Az a tippem, hogy az alvással, táplálkozással vagy testmozgással van összefüggésben. Ha tudnád, mitől vannak jó napjaid, akkor elő tudnál idézni jó napokat. De az is lehet, hogy a betegség ahogy jött, úgy elmúlik, és most van elmúlófélben.

Lehet, hogy egész "krónikus depressziód" abból áll, hogy nem mozogsz eleget + nem alszol mélyen + alvás közben nem kapsz elég levegőt.

Lehet, hogy egy kis sport, vagy egy elalvás előtti hideg vagy forró fürdő, egy kis friss levegő, egy kis fény (szabadban töltött idő, este és reggel erősen kivilágítótt szoba), egy kis pozitív hozzáállás (kevesebb befelé forduló gondolkodás, több munka, jó zenék hallgatása, elhanyagolt régi ismerősök felkeresése) teljesen megváltoztatná a közérzetedet.

2011. febr. 25. 23:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindegyik hasznos volt így vagy úgy.

Első: nemtudom, régen volt és akkor se én intéztem.

Ha van még valami véleményetek szívesen fogadom, linkeket is. Szeretném tudni hogy milyen változásokra számítsak a viselkedésemben a továbbiakban.

2011. febr. 28. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!