Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki borderlines az, hogy tud...

Aki borderlines az, hogy tud élni? Mik a (tünetei)?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt a személyiségzavart nagyon nehéz diagnosztizálni, annyira komplex...
2011. febr. 14. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:
ezt nagyon nehéz lenne most így leírni ráadásul annyira más szinte minden embernél
2011. febr. 14. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:
van, amikor egész jól elboldogul és vannak nagyon rossz periódusok. én egyszer nagyon szerettem egy ilyen embert, majdnem én is rámentem erre az állapotra, nehéz volt "elengedni" őt, de már ő is egy más ember (az is egy tünet, hogy nem érzi pontosan milyen is ő, de felvesz egy aktuális személyiséget).
2011. febr. 14. 16:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Aki borderline-os, az hogy tud élni?

Csakis erős hittel!

Vannak pozitív dolgok, amik kárpótolnak ezért. Részben. Persze amíg nem tudod, hogy más nem ugyanúgy éli át az örömöt, mint egy borderes, addig csak azt veszi észre a szenvedő alany, hogy a fájdalma tutira erősebb az átlagemberénél.

Ha egy borderos elkezdi megismerni az átlagemberek gondolkodását, megpróbálja beleélni magát abba, sokat tanulhat a saját különbözőségéről.

Megtanulhatja, hogy az átlagember nem, vagy csak töredékben érez olyasmit, mint ő. Persze ennek ára van, nem is kicsi.

Picit magányossá válhat ettől az ember.

Minden törekvése ellenére nem tud a legtöbb közegbe rezzenés nélkül belesimulni. Nem is kell! Meg kell tanulni önmagunkat fegyelmezni, s nagyvonalúan elsiklani bizonyos dolgok felett! Nem szabad több keresztet magunkra venni, mint ami adatott.

Nehéz! De sikerülhet!

Legtöbbünk soha sem lesz olyan, mint az áhított "többiek".

Áhított?

Ha megtanulod elfogadni, hogy ez van, s bár sok hátránnyal jár, de vannak előnyei is szép számmal, akkor szeretni is fogod néha magad ezért!

Hiányolom a border leírásokban a pozitív aspektusainak elemzését!

A mai beteg társadalom lehet szerint nagyrészt kialakulásának az oka, de nem kéne azzal beérni, hogy őket szidjuk érte! Mi nem feltétlen vagyunk hasznos tagjai eme szerveződésnek, ha tehetünk betegségünkről(karmikusan), ha nem (pluszfeladat ebben az életben). De mi visszük el a balhét többnyire, melyek újabb sebeket okoznak bennünk.

Ezt a spirált kell felismerni és a hasznunkra fordítani eme felismerést. Sok borderes átlagon felüli intelligenciával bír. A természetgyógyászatban messze nem hozzák össze eme állapotot betegséggel, hanem olyan ritka személyiségnek titulálják, mely jobban hat a társadalomra, mint a társadalom az alanyra.

Ki kell használni eme felismerést! Példát tudunk mutatni egy jobb világ reményében. Érzékenységünknél fogva indikátorai vagyunk a jónak s rossznak! De ehhez nem árt egy kemény munkával megszerzett önismeret, s törekvés az élni és élni hagyni törvényre!

Mi intenzívebben szeretünk! ( Ez is lehet előny.)

Sokat agyaltam azon, hogy ez az állapot, bár nagy teher, de áldás is lehet! Ha úgy alakítjuk!

2011. dec. 9. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!