Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki elmondana, hogy mukodik...

Valaki elmondana, hogy mukodik ez? (szorongasos tunetek)

Figyelt kérdés

Szoval az a helyzet, hogy regota hajlamos vagyok a szorongasra es eleg onbizalomhianyos vagyok. Az utobbi idoben tortentek velem olyan dolgok, amik miatt kicsit bezarkoztam, elkezdtem agyalni mindenfelen es nem tudok megnyugodni. Eddig sosem voltak fizikai tuneteim, de mostanaban jelentkeztek: rosszul alszom, nyugtalan vagyok, idonkent szedulok, feszult vagyok, nehezen koncentralok, levert es fasult vagyok!

Az a kerdesem, hogy ha elmegyek egy pszichiaterhez maganrendelesre, akkor ott mi fog tortenni? Megmondhatom en hogy irjon fel nekem valami gyogyszert, nyugtatot, vagy o donti el, hogy mit kell csinalnom? Vagy vizsgalatokat is csinal? Csak mert terapiara nem szivesen jarnek, mert az hosszadalmas es eleg draga is, meg jobbara csak a multban valo vajkalasrol szol, amire ugy erzem, nincs szuksegem! Hogy mukodik ez a dolog? Az az igazsag, hogy nem nagyon szokott bajom lenni, gyerekkorom ota nem voltam meg haziorvosnal sem, nemhogy pszichiaternel...Vagy ha haziorvoshoz megyek es megmondom, hogy nyugtatot szeretnek, mert ilyen szorongasos tuneteim vannak, akkor fel kell neki irnia a gyogyszert, vagy tovabbkuld egy csomo kivizsgalasra (amiket szinten nem szeretnek)?

2011. febr. 14. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én háziorvosom munka miatti stresszre is felírta az egyik kemény antidepresszánst,amit nem vettem be,mert nem akarok azon élni.Tudom,hogy vannak időszakok,mikor elkeseredésünkben mindegy,mi az,csak segítsen-érzésünk van,de vigyázz,mert az antidepi tablettára rá lehet szokni,egész könnyedén.A baj az,hogy csak kezdetekben hozhat némi enyhülést.
2011. febr. 14. 15:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazabol nem elkeseredett vagyok, hanem szorongasos tuneteim vannak, testi tunetekkel, amiket meg szeretnek szuntetni es ugy erzem, hogy ehhez most szuksegem lenne gyogyszerre. Semmikepp sem akarom hosszu tavon szedni es felek is tole, de azt hiszem, mar kikerulhetetlen, mivel gyogynovenykivonatokkal, nyugtato teakkal, bogyokkal mar probalkoztam, de meg mindig vannak fizikalis tuneteim!

Csak szeretnem magam megkimelni a reszletes vizsgalatoktol, nem szeretnem, ha elkuldenenek mindenfele kivizsgalasra, aztan honapokon at labtengoznanak velem a kulonbozo korhazi osztalyok, meg szakorvosi rendelesek kozott...ezert kerdezem, hogy hogy mukodik ez? Megmondom, hogy ez es ez a bajom es szeretnek ra gyogyszert es akkor fel is fogja irni? Pszichiaterhez menjek inkabb, vagy haziorvoshoz?

2011. febr. 14. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:

A pszichiáter a legjobb szerintem.A háziorvos a fizikai tüneteidre fog fókuszálni,és igenis el fog küldeni mindenféle vizsgálatra.

Nekem hasonló gondom van,én is teázom, gyógynövény alapú nyugtatókat szedek / szedtem,de ami nálam bevált,az a mozgás. Komolyan mondom,hogy egy óra séta annyira ki tud kapcsolni,amit más szer nem helyettesít. Fülhallgató, számodra jó,kikapcsoló zene,és nyomás.

A nyugtatókhoz csak hozzászoksz. Utána meg majd azzal fogsz küzdeni,hogy azokról leállj,semmiképpen nem javaslom. Inkább maradj ezeknél a homeopátiás dolgoknál, és keress módot az öngyógyításra. A pozitív hozzáállás is nagyon sokat segít. Gondolj arra,hogy a szorongásokat az agyad generálja,márpedig a gondolatok ereje nagyon erős,és olykor pont azt idézed elő,amit nem szeretnél,hiszen azon rágod magad.A folytonos készültségből pedig,ami ilyenkor a testedben van,lévén állandóan feszült vagy a következő dolgoktól,csak még jobban kiborulsz.

A saját tapasztalatomról beszélek,én ugyan ezt csináltam.Aztán jött a gyomorideg,a hányinger,az alvászavar és a többiek,egészen addig,amíg rá nem jöttem,hogy ezt én idézem elő - tehát csak én változtathatom meg.

Sok sikert!

2011. febr. 14. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is súlyos szorongásos időszakaim voltak. Pszichoterapeutához járok rendszeresen, sokat javult az állapotom, átértékeltem a dolgokat..
2011. febr. 17. 13:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolso: mit jelent hogy sulyos? Milyen tunetekkel jart? Voltak fizikai tuneteid? Kaptal gyogyszert is?

Koszi, hogy irtal!

2011. febr. 17. 13:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Kézremegés, ájulásérzés, nem szivesen mozdultam ki otthonról. Volt, hogy muszáj volt szedni nyugtatót, de leépítettük, mert feledékennyé váltam, és mindig fáradt voltam.
2011. febr. 17. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!