Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi vesz rá egy jó embert,...

Mi vesz rá egy jó embert, hogy rosszat tegyen?

Figyelt kérdés
Sok jó embert ismerek és nem tudom mi vesz rá egy jó embert arra, hogy öljön, hogy ártson másnak testileg vagy lelkileg.
2011. febr. 11. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Nincs jó és rossz ember.

Aki öl, az lelkileg nem egészséges.

2011. febr. 11. 12:57
 2/7 anonim ***** válasza:
pénz , szerelem , bosszú stb van sok indok és mi az hogy nincs jó és rossz ember? dehogy nincs
2011. febr. 11. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül beteg, aki öl. Elkerülhet ezzel egy nagyobb bajt, lehet kényszer, vagy önvédelmi helyzet, sőt akár tévedésből is.

A világunk felépítése olyan, hogy folyamatosan ártunk és használunk is. A lényeg az egyensúlyban van. Az "Ok nélkül..." legtöbbször csak annyit tesz, "Én nem láttam át, mi volt az ok?" Ez valóban lehet pszichés betegség is, nem feltétlenül az. Lásd még: zsarnokölés tana.

2011. febr. 11. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindenkiben benne van a jó is,rossz is.Van aki a gyarló hajlamait nem tudja kontrollálni,csak mások előtt ügyesen tudja magát leplezni.Na,ők azok,akik nagyon jó embernek tűnhetnek,pedig valójában rendkívül veszélyesek és ártalmasak.

De olyan is van, aki tényleg jó ember és normál esetben a légynek sem ártana, csak valaki addig szívja a vérét, míg a szerencsétlennél betelik a pohár és agyonüti...

2011. febr. 11. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki egy kést szorítana a nyakadhoz, te nem akarnád megölni? Az a beteg, aki életveszélyben képtelen rá.
2011. febr. 11. 20:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy a szociopaták azok az emberek, akik valóban lelkiismeret furdalás nélkül tudnak ölni, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy lehet e ennyire gonosz ember. Vagy a másik eset, ha valami betegség miatt más tudatállapotba kerül.
2011. febr. 11. 21:52
 7/7 anonim válasza:

Ezért nem jó a jó ember kifejezés.

Többnyire számomra,vagy a közösségnek tetszö viselkedésű ember="jó ember"

2011. febr. 17. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!