Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi is az öngyilkosság?

Mi is az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
A gyáva végső menedéke ? A racionális ember döntése ? A szenvedő megváltása ? Mitől függ ?
2011. febr. 9. 23:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Az öngyilkosság az, amikor visszamész a múltba, és megölöd az akkori énedet, és átveszed a helyét, így nemcsak megölted magadat is, hanem újjá is születtél.
2011. febr. 9. 23:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Érdekes, bár kissé romantikus megfogalmazás :) (már persze ha ezt a jelzót lehet egy ilyen témában használni)

Amúgy szerintem helyzettől függ, mi is valójában...

2011. febr. 9. 23:25
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Az élet reset gombja
2011. febr. 9. 23:26
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

ez hüleség ... milyen múltba ? milyen helyét veszi át?

(Bár lehet az az alapja, ha magának nem tud mgbocsájtani)

két verzió van:

1 nincs Isten, nincs túlvilág: egy nyomasztó, megoldhatatlannak tűnő helyzetből, betegségből, szenvedésből, életre szóló eladósodásból kilép, és eldobja az életet. Nincs tovább, és vége a szenvedésnek.

2 van Isten, és túlvilág

rájöhet, hogy Isten szereti, és nagyon szomorú, hogy erre a sorsa jutott,

már kívülállóként nevetséges a problémája, vagy rájön, hogy ő nem volt elég kitartó, önfeláldozó, az Örökkévalóságban átéli ennek értékelését, ezt a tipródást, látja az itthagyottak bánatát, és le sem tudja kommunikálni (nem szeretnék a helyében lenni.)

3 valami csoda folytán érez valamit a fentiekből, és túléli, és újabb esélye van javítani.

Tipp: megoldhatatlan eset nincs!

Lehet, hogy egész életedben a bankra keresel, de a levegőt, a napot, a szelet, a fű növését nem tudják elvenni!!! Az élet szép ! kitartást!

2011. febr. 9. 23:30
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Öngyilkosság az amikor azt mondod Istennek hogy nem rúghat ki , mert felmondasz
2011. febr. 9. 23:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"A gyáva végső menedéke ?"

Az biztosan nem, mert rengeteg bátorság kell hozzá, vagy beszűkült tudatállapot.

"A racionális ember döntése ?"

Az esetek többségében nem racionális döntés, hanem beszűkült tudatállapotban vagy kényszerképzet hatására hozott döntés.

"A szenvedő megváltása ?"

Néha igen, de ez az esetek kisebbsége. Egy nagy fájdalmakat átélő beteg, vagy egy teljesen béne, vagy vak és süket ember esetében én legalábbis nehezen vitatnám a döntését, ha öngyilkos lesz. Viszont aki mondjuk azért lett ögy., mert elhagyta a szerelme, vagy kiesett az egyetemről, stb. ott általában nem átgondolt döntésről van szó, hanem pillanatnyi elmezavarról, tehát az illető helyzete nem indokolta a drasztikus lépést.

Nekem az öngyilkosságra az a kedvenc szlogenem, hogy az öngyilkosság "végleges megoldás egy átmeneti problémára". Általában ez így van, és ez mutatja az öngyilkosság irracionalitását.

2011. febr. 10. 00:06
 7/11 anonim ***** válasza:
En is azt mondom amit az utolso.Pillanatnyi elmezavar lehet.Csaladombol ismerosi korombol 4en lettek ongyilkosok,akiknek semmi kulonosebb bajuk nem volt a vilaggal,vagy magukkal,megis megtettek.Mindenkinek van gondja,de egy racionalisan gondolkodo ember nem teszi meg meg ha meg is fordul a fejeben,gondol arra kinek okoz fajdalamat vele.Aki megteszi gyava se lehet,hiszen biztos vagyunk nehanyan akik fogtak mar gyogyszeres dobozt a kezukben de vegul megse tettek meg.A szenvedo megvaltasa?Szerintem a szenvedo menekulese egy problema elol ami talan egy nap alatt megoldodna.Egyik baratom azert lett ongyilkos mert sok volt a tartozasa.A masik mert megcsalta a feleseget az nem tudott megbocsajtani o meg maganak nem tudott.A tobbiek nem osztottak meg velunk dontesuk okat.Elmentek,talan ha vartak volna egy hetet ma is itt lennenek...
2011. febr. 10. 07:46
 8/11 anonim válasza:
benne voltam, majdnem megtettem, gyógyszerek hatására erős késztetést éreztem, hogy meg kell tennem. de sajnos személyiségzavarosoknál, mint amilyen én vok, előfordul, hogy magukba fordulnak és tényleg semmi sem hoz ki belőle. nagyon nagyon nehéz. és szituáció függő. miért lesz az vki.
2011. febr. 10. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyávaság semmiképp. Hatalmas bátorság vagy teljes elvakultság szükséges ahhoz, hogy valaki lemondjon arról, amiből csak egy van, és belemenjen az utána következő bizonytalanba, az annyira bizonytalanba, hogy azt sem tudhatja róla, van-e, vagy a semmi. Ki melyiket szeretné jobban. Az biztos, hogy semmiképpen sem elítélendő dolog, mivel az egyén önmagával kapcsolatos döntését tiszteletben kell tartani. Ha racionális, átgondolt és megfontolt tett volt, kinek lenne joga ezt megkérdőjelezni, ha pedig pillanatnyi döntés, melyet a szenvedéstől való elvakultság szült, szintén nem lehet ítélkezni fölötte, mégis ki tudná megítélni azt, szenvedett-e annyira, hogy ez legyen számára a legjobb megoldás; olyan tett ez, amit érzelemmentesen elfogadni lehetetlen, megkérdőjelezni viszont felesleges.
2011. febr. 10. 14:57
 10/11 anonim válasza:

Ha érdekel valakit, hogy hogyan jut el idáig valaki, akkor olvassa végig ezt.

[link]

2011. febr. 26. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!