Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség? Hogyan küzdhető...

Pánikbetegség? Hogyan küzdhető le?

Figyelt kérdés
Már az orvos is megállapította, hogy egyébként teljesen egészséges vagyok, azonban mindennaposak a rosszulléteim, főként mikor az egyetemen vagyok. A délelőtti órákat alig bírom átvészelni, áll. szédülök, hányingerem van rettentően izzad a tenyerem, talpam, hideg-meleg hullámok ... pszihiáterhez küldött, hogy szedjek gyógyszert de ezt eddig nem tettem. Volt egy jobb időszakom (pár hónap) de ismét előjött. Egyébként mindez 2009 nyarán kezdődött, tetániás görcsöt kaptam, amit minden bizonnyal életem legnagyobb csalódása váltott ki. Azóta nem tudok szabadulni mindettől:( Szerintetek érdemes lenne gyógyszeres kezelést alkalmaznom? vagy egyéb módszer? tudom, mindez fejben dől el... de nem tudom mindig kontrollálni magam... segítsetek ha tudtok. köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 9. 19:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Valamint az általánosabb: heves szívdobogás, mintha a mellkasomból akarna kiszakadni, és olyan, mintha ha egy csörgőóra verne bennem. Ezek mellett szívdobogás, ájulásérzés, néha halálfélelem... ez főként esténként.
2011. febr. 9. 19:21
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Én 43 évesen voltam pánikbeteg. Állandó sirógörccsel küszködtem, hányingerem volt és szédültem ha ki kellett lépnem az utcára. Szerencsére kb fél év alatt rendbejöttem, de nekem is szednem kellett gyógyszert, hogy ez alatt az idő alatt létezni tudjak. Erős nyugtatókra ne állj rá, de szerintem egy gyengébb kedélyjavitó semmiképp nem árthat. Vigyázz, utána csak fokozatosan állj le róla.
2011. febr. 9. 19:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A légzőgyakorlatokat (pl. teljes jógalégzés, vagy 8-8-8-8 ütemes légzés a szív-tart-fúj-tart ritmusra) feltűnés nélkül is gyakorolhatod. Kiváló hatással van az idegrendszerre, és az egész testedre nyugtatólag hat.

Otthon pedig végezhetsz egyéb gyakorlatokat, akár gyertyaállás, fejállás, vagy egyéb ászanák.

Ajánlom a citromfű teát, rendszeresen fogyasztva szintén nyugtató hatással van az idegekre. Ha lehet zenét is hallgatnod, az is jót tesz, nem mellesleg az idő is gyorsabban telik.

Na meg az agykontroll is hasznos: mondogass sokszor magadban (lefekvéskor és ébredéskor is) pozitív gondolatokat (pl. "Minden tekintetben napról-napra egyre jobban érzem magam." "Nyugodt vagyok.", stb.)

Ez furának tűnhet, de hidd el, hosszú távon hatásos.

Továbbá a sport, friss levegőn tartózkodás is segít.

2011. febr. 9. 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk sajnos az Édesanyámnak van pánikbetegsége, hiába szedi a gyógyszert, ez nem használ, viszont ha jó dolgok történnek vele, akkor mindig kivirul Hála Istennek!:)

Szereted az életedet?

Nálunk sajnos Anyukám azt mondta, hogy az egyetlen jó dolog az életében azok Mi, a Gyermekei vagyunk.

2011. febr. 9. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyennel küzködök, nekem ennél sokkal rosszabb! De már tudom hogy a pozitív gondolkodás a legjobb, és hitesd el magadal hogy jól vagy!
2011. febr. 9. 19:27
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Lehet szükségem lesz a gyógyszerre... de minden mást is megpróbálok:)

Egyébként mostanában rettentően stresszes vagyok, úgy érzem rossz úton járok, és amiért küzdök nem éri meg. Sajnos mindezt megbeszélni sem tudom senkivel. Valószínűleg mindez pszihésen sokat jelent...

2011. febr. 9. 19:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Vedd nagyon komolyan ezt a betegséget. Az egész további életminőséged múlik rajta. Ebből még most kell kigyógyulnod, amíg nem kell családban gondolkodnod. Képzeld el magad, hogy később terhesen, esetleg betegen szült babával kell mindezt végigszenvedned. Aki azt mondja, hogy ő jógával, meg mantrával, meg erős akarattal legyőzte ezt a bajt, azt kerüld el messzire, mert hazudik neked is, meg magának is. A pánikbetegség gyógyulási ideje, orvosi kezelés mellett, gyógyszeresen 3-6 hónap. E nélkül is meg lehet gyógyulni ( azt állítják egyesek), de a legkisebb stresszre ismét visszatér. No, ők a visszaesők. És mindig rosszkor, a bajban tér vissza. El kell döntened, hogy mit akarsz? Én egy gyógyult pánikbeteg vagyok. És tudom, mit beszélek. Segítek a ha ugy döntesz. De csak szakorvossal, és gyógyszerrel. Nekem megírhatod, hogy épp hogy állsz, segítek, ha gond van. Mert egyedül ez sem megy.
2011. febr. 9. 19:49
 8/11 anonim ***** válasza:
bocsi, a címem: pirateca@freemail.hu
2011. febr. 9. 19:50
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Pszichoterápia ugyanolyan hatásos, mint a gyógyszer. A visszaesők azokból lesznek, akik csak gyógyszeresen kezeltetik magukat és a pszichológiai háttérproblémákat nem teszik rendbe magukban. Ilyenkor jön létre a tünetváltás.

Tehát a gyógyszer mellett mindenképpen pszichoterápia is javasolt a gyógyulás érdekében.

Még egy jó tanács: konkrét segítséget csak orvostól, vagy pszichológustól fogadj el. ők ismerik a szakmát, a szakma szabályait. Sok a kuruzsló, aki sokáig ámít, okoskodik, majd egyedül hagy a problémáddal, vagy esetleg rosszabb

2011. febr. 9. 22:16
 10/11 A kérdező kommentje:
minden válasz hasznos volt, köszönöm szépen:)
2011. febr. 10. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!