Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azthiszem vásárlásmániám van....

Azthiszem vásárlásmániám van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok.

5 éve meghalt anyu,és az édességekhez menekültem. Ettől viszont meghíztam , és nagyon sz*rul éreztem magam :\

Erőt vettem magamon, lefogytam, de mióta felhagytam teljesen az örökös nasizással ( ugy 3 éve ) , azóta kényszert érzek hogy vásároljak, vegyek valamit.

Ha látok valamit ami tetszik meg kell szereznem..szinte hivogatnak az üzletek, csábítanak a kirakatok.

minden hétvégén megyek vásrolni van hogy hétközbe is.

10.000 ft a zsebpénzem, ezt általában 1-2 vásárlás alatt elszórom.

van egy 10 évvel idősebb féltesóm, tőle is szoktam kapni pénzt, azis a vásárlásra megy el.

Jártam régen pszichológushoz, részben így tudtam leszokni a csokievésről.

Most is ezt kéne tegyem?

lenéző kommentekre nem vagyok kiváncsi, se arra hogy elkényeztetnek , meghogy a tanulással kéne törődni (am 4-5-ös tanuló vagyok ).

Szóval, mit tegyek, hogy le szokjak erről??

ELőre is köszi

2011. febr. 7. 12:50
 1/10 A kérdező kommentje:
bocsi a hibákért, siettem.
2011. febr. 7. 12:52
 2/10 anonim válasza:
Allits be egy limitet a bankkartyadon, hogy annal tobbet ne tudj kolteni, es ne kerj tobb zsebpenzt.
2011. febr. 7. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Jól látod a dolgot, pszichológussal.

De kérdés pl., hogy mi történik, ha elköltötted a zsebpénzt. Utána nem vásárolsz? Vagy újabb pénzt szerzel? Mert ha csak a zsebpénzedet szórod el, az szerintem még nem tragikus. Ha viszont a saját vagy mások kajapénzét, rezsipénzét, akkor valóban kezelni kell.

Segíthet esetleg az is, hogy diákmunkát keresel, hogy lásd, mennyi munkával lehet megkeresni 10 ezer Ft-ot. Talán ez rábír arra, hogy meggondold, mire költesz.

2011. febr. 7. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Huszonévesen nekem is vásárlásmániám volt. Kb. egy családi ház árát szórtam el, aminek következtében 32 évesen albérletben lakok. Hát, ha a hibájából nem tanul az ember, akkor semmiből!

Keress valami hasznos elfoglaltsáégot,de olyat, hogy ne maradjon időd plázázni. Sportolj, edz keményen, vagy sétáltass kutyát, ah van, járj vele kutyaisibe!

Ma már mindent másképpen csinálnék!

2011. febr. 7. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Mikor egy szokast feladunk, altalaban felveszunk egy masikat. Pszichologus es klinikai hipnozus segitene.
2011. febr. 7. 13:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Báttyámtól is kapok általában 10-15 ezer ft-t + még aputól a 10-et...

min. ennyit költök havonta.

a boltok, kirakatok közt egyfalyta eufóikus állapotba kerülök, szinte teljesen el vagyok 'varázsolva'..

Viszont mikor hazamentem, mindig rosszul érzem magam miatta, és megintcsak azt érzem hogy fel kell viditanom magam..és akkor amint csak újra tudok, irány a Westend.. (pl). :\\

2011. febr. 7. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem kezdj el dolgozni, én nem voltam vásárlás mániás de az első diákmunkámtól kezdve sokkal jobban meggondoltam mit vegyek meg és mit ne. Egész más költeni a pénzt ha érzed a súlyát annak, milyen megkeresni azt a pénzt
2011. febr. 7. 13:03
 8/10 anonim ***** válasza:
2011. febr. 7. 13:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne fogadj el zsebpénzt!Nem viccből mondom,drasztikus megoldásnak tűnik, de szerintem ez lenne a leg célra vezetőbb.
2011. febr. 7. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:
én is vásárlás mániás vagyok,én 36 éves vagyok,de napi szinten érzem hogy valamiért el kell mennem egy bevásárló központba.De én álltalában,élelmiszert veszek.én sem tudom mit tegyek.
2011. febr. 9. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!