Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Annyira elég már. Mit tehetnék...

Annyira elég már. Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés
10 éve pánik-beteg vagyok. Plusz személyiségzavar, agórafóbia, depresszió. Ki mit talál ki éppen. De talán mindig is az voltam. AZ, ami nem tudom, mi. Annyira szeretnék meggyógyulni és teljesebb életet élni. Igen, járok pszichoterápiára. Hosszú évek óta. Több pszichiáter és pszichológus is kezelt. Sokan "leadnak", mert túl nehéz eset vagyok nekik. De miért? Ezer féle öngyógyító próbálkozás, kognitív terápia, gyógyszerek, gyógyszerek nélkül....nincs már ötletem. Tegnap megint egész nap olyan rosszul voltam, hogy azt hittem meghalok. Ma megint nem látom értelmét az egésznek. Olyan elkeserítő ördögi kör. Jó, bocsi, már így is jobb, hogy legalábbkiírhattam magamból.
2011. febr. 7. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Az önbizalmadat kellene erősíteni és egy hozzád közel álló embert keresni, aki megért. A pszichomókusok pénzért és hivatásból csinálják, az egy léleknek nem elég. Hasonlóan érzek én is, de nincs ennyi tünetem, de van, hogy ha éhen halok sem mennék pl boltba.
2011. febr. 7. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a legfontosabb, hogy találj egy barátot, egy embert akinek bármit elmondhatsz, akire támaszkodhatsz. Ez sokkal többet ér mint akármilyen kezelés.

Amíg barátot nem találtál talán azu is segíthet h elfoglalod magad valamivel, pl olvasás, filmnézés, számítógépes játékok, kezdj el sportolni, járj el futni stb...

2011. febr. 7. 22:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is pánikbeteg voltam hónapokig,van mellé egy jó kis emetofóbiám, és ezek miatt még be is fordultam. De amikor magadban eldöntöd,hogy najó,elég,akkor már megtetted az első lépést!

Az első dolog,amit tanácsolni tudok,hogy ülj le,és írd össze azokat a dolgokat,amiket az életedben jónak tartasz. Azt ne mond,hogy olyan nincs,mert az pl.,hogy élsz,megvan benned a vágy arra,hogy változtass,már pozitív.A második: írd le a vágyaidat,tudatosítsd magadban! Ez a Vonzás Törvénye,amit sokan humbugnak tartanak,pedig egyáltalán nem az. Én ezzel "gyógyulok",a gondolat ereje hihetetlenül sokat segít.

Ha mindez az életminőségedet és az egészséged is befolyásolja,akkor szerintem szükséges a pszichológus,de időt kell szánni arra,hogy olyan embert keress,akit tényleg érdekelsz.

Javaslom,hogy sportolj,meditálj,jógázz,tanulj új dolgokat.

Ez nem egy ördögi kör. Valamit nem jól csinálsz,ezt tapasztalatból mondom: én is visszacsúsztam vagy háromszor,mire eldöntöttem,hogy elég ebből! Gondold át,hogy mi az,amin változtatnod kellene.

Sok sikert kívánok!

2011. febr. 8. 16:37
 4/5 anonim válasza:
húúú, nem irigyellek. nekem volt egy pánikrohamom-kórház-gyógyszerek-kényszerbetegség-generalizált szorongás-depresszió-skozotip zavar-borderline, már annyira kába voltam a gyógyszerektól, h önkárosítani akartam minden áron, elvették a gyógyszereket, azóta kicsit jobb. tönkretettek, elhitették velem, h beteg vagyok, hogy egy senki vagyok, sérült. na így élni? egy jó pszichológust javaslok. és javulást neked.
2011. febr. 9. 08:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Van olyan, aki megért, mellettem áll és szeret engem: a férjem. Szóval nem vagyok egyedül. Szakember segístégem is van, egy kedves pszichológusnő. Pont ezért is nem értem...hogy hol a baj, hiszen én úgy érzem, minden tőlem tellhetőt megteszek... És nem pár hónapja, hanem hosszú évek óta... Köszi, hogy meghallgatttatok
2011. febr. 10. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!