Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öcsém nagyon durván gépfügg...

Az öcsém nagyon durván gépfüggő, mit csináljak? :S (bővebben)

Figyelt kérdés

Az öcsém 13 éves, és már tényleg függő. Minden nap ahogy hazajön azzal kezdi, hogy leül a gép elé és játszik órák hosszat. Nincs már szórakozása, csak ez. Ha anya nem engedi neki, akkor őrjöngeni kezd, és tiszta agresszív lesz. Apám meg sokszor, hogy csöndben maradjon és ne okozzon "zűrzavart" inkább beírja neki a kódot és hagyja hadd gépezzen... Szerintem ez rettenetes! Amikor épp nem gépezhet akkor csak lézeng és megy midnenkihez kötöszködni. Vagy valahogy kijátssza szüleimet, pl mikor szólnak este hogy kapcsolja ki, nem kapcsolja ki hanem egész éjszakára úgy hagyja, és csak a képernyőt nyomja ki. Szerintem már ijesztő amit művel, sokszor félek tőle annyira agresszív. Van hogy ha ideges lesz mert valamit elszúrt a játékban akkor a képernyőbe beleüt ököllel!

Szüleim ezt nem akarják belátni, nem étem miért!? Mit lehet ilyenkor csinálni? :(

(nekem ugye ebbe nincs beleszólásom én csak testvér vagyok)

2011. febr. 2. 22:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem olyan hogy gépfüggőség nincs, tehát nem olyan mint az alkohol, vagy a drog.. Azonban a mentális függőség nagyon is jellemző.. de ezt sem függőségnek hanem sokkal inkább megszokásnak/napi rutinnak nevezném.. olyan mint a reggeli kávé, ha nem iszok hiányérzetem van...

Én is van hogy napi (mikor nincs más dolgom) 12-16 órát ülök a gép előtt.. mivel tv-t nem nézek, de ha megcsörren a telefon hogy nem jössz át kicsit sörözni, segíteni stb.. rögtön fogom magam és pattanok a gép elöl... Játszani sokat játszottam de egyhuzamban 3-4 óránál többet nem tudtam... ahogy írta is előző hozzászóló én is nagy hadtörténelem fan lettem ezért... Csak másképp éli meg egy 22 éves (ÉN) meg másképp egy 13 éves... feszült és ideges lesz, nem tud parancsolni a tudatának, 0 önuralom.. Ilyenkor kell drasztikus lépéseket tenni a gyerek felé, ha tetszik ha nem...

Az ablak kinyitása, majd egy íves mozdulattal kidobni az udvarra... És ha tetszik ha nem lehet 1 hétig kiállhatatlan kis gyilkológép lesz, de tudatosulnia kell benne ez nem helyes... akármennyire is vergődik...

2011. febr. 3. 14:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Lehet hogy abba fogja hagyni kis idővel,vagy legalább csökkenteni fogja a rá szánt időt.Az én fiam most 14 éves,és ő is 13 éves koráig állandóan csak a gép előtt ült,és aztán jöttek a csajok,a haverok,és már ők a fontosak.Lehet hogy a testvéred is elhagyja szenvedélyét idővel valami másért.
2011. febr. 3. 21:52
 13/16 A kérdező kommentje:

Hát nagyon remélem... :S egyelőre ha hívom valahová akkor mérgesen rámordít hogy húzzak ki a szobájából...

KÖszönöm szépen a válaszokat!

2011. febr. 3. 22:05
 14/16 anonim ***** válasza:

tényleg csak a szüleid tudnak tenni ellene, de nyilván azért fajult idáig a dolog, mert még ők is gyerekek, fogalmuk sincs, hogyan kell nevelni. apád meg tipikus konfliktuskerülő, az se lepne meg, ha papucs.

szerintem is beszéld rá őket hogy csináljanak valamit

és tényleg szörnyeket nevelnek a világba. a legtöbb gyerek azért lesz ilyen beteges, mert nem foglalkoznak vele.

14:13 tehát van. mindegy minek nevezzük. ennyi erővel az alkohol sem függőség, csak a víz meg levegő. biztos lehet gépezéssel is produkálni olyat, ami hiányán halál áll be.

egyéb: ha "véletlenül" elromlik a gépe, és hetekig nem tud játszani, biztos talál valami mást. akkor a haverokkal fog lógni, macskát akasztanak, vagy kislányokkal játszanak papásmamást, de egy ilyn hiperaktív gyerek (szerintem az lehet) nem fog olvasni meg tvzni. a sport 1 jó megoldás lenne. vagy elküldeni vidékre dolgozni. sajnos még diákmunkát nem vállalhat.

2011. febr. 4. 04:54
 15/16 A kérdező kommentje:

hát nagyon nem nevezném hiperaktívnak..

Szinte lehetetlenség rávenni, hogy megmoccanjon..

Szerintem meg jobban ért a gépekhez, mint én, ha valamit "megbütykölök " rajta, úgyis rájön és akkor jönnek a kitörések...

lehet hgy ha anyámnak megmondom -csak hgoy ne higgye hogy csak 'szivatni akarm öcsémet' - hogy akkor belemegyek, hogy én sem gépezek(bár feleannyit sem gépezek mint ő) akkor belemenne? :S Hát nem tudom... Bár én legalább értelmes dolgokra használom, mint pl szótárazás... :S

2011. febr. 4. 10:13
 16/16 anonim ***** válasza:
52%
Az agresszivitás a számítógép miatt van, nem lelki betegség, egyszerűen a modern technika elveszi az ember eszét, komolyan kell fellépni ellne. Ha elvonod tőle a gépet az elején még nagy agresszivitást fog tanúsítani, majd megnyugszik, mert megszokja a gépnélküliséget. A másik lehetőség a nyakleves, erre kétféle módon reagálhat: trágár szavakat mondd és verekszik, vagy visszafogja magát és belátja hogy nem a gyerek parancsol. Van egy harmadik lehetőség, hogy elmész vele valahová, valami szép helyre ahol nincs semmi modern technikai eszköz...Én a legutolsó variációt ajánlanám ha a legcsendesebb megoldást szeretnéd.
2011. febr. 4. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!