Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit kérdezhet a pszichiáter?

Mit kérdezhet a pszichiáter?

Figyelt kérdés
Szociális fóbiám van, ezzel kapcsolatban megyek jövőhéten orvoshoz. Kissé meg vagyok rémülve. Miről folyhat a beszélgetés a kezelések alatt? Az első még talán rendben, lehet miről beszélni, de az azt követőkön? Mindig csak ugyanazt lehet ismételni..
2011. jan. 21. 12:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kéne pszichiáterhez járnod.Hisz azzal,hogy feltettél itt egy kérdést,máris nagyon sok ember figyelmének tetted ki magad.Biztos olyan nagy a baj?

De ha már elmész ,akkor gondolom először megpróbáljátok megtalálni az okát,hogy miből ered ez.Aztán hogy hogyan lehetne ezt kezelni.Lehet azért kell több beszélgetés mert nem feltétlenül az a kiváltó ok amire esetleg te elsőre gondolsz.Lehet több olyan trauma is ért amit felszínre kell hozni,hogy egy összetett kép alakuljon ki amit aztán kezelni lehet.Sok sikert!

2011. jan. 21. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell skerázni. Tök nyugis lesz a hangulat és nem célzott kérdésekkel, de irányítani fog a doki.

Első alkalommal mesélned kell magadról, dolgaidról, életviteledről... Nagyon fontos, hogy legyél őszinte! Úgyis észreveszi a doki, ha kamuzol, meg az neked, illetve az állapotodnak sem használ, ha félrevezeted.

Felméri az állapotod az elmondottak alapján és felépít egy kezelési módszert. Végig jegyzetelni fog majd és néha közbeszól.

Különben nagyon jó, én szeretek járni olyankor is, ha épp nincs bajom, mert nagyon jó az orvosom.

2011. jan. 21. 13:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, h írtatok! Így, hogy tudom mi lesz kb, kicsit nyugodtabb vagyok. Nem nagyon tudtam elképzelni, hogy mi lesz a "menetrend".

Bár azért a dokitól félek mert idegen nekem. Kíváncsi vagyok hogyan fog kiütni a fóbiám beszélgetés közben.

Kedves első válaszadó! Igen, sok ember figyelmét magamra vontam, de itt senki nem tudja, hogy ki vagyok és senki nem lát. Ez a fóbia a közvetlen társas szituációkban jelentkezik nálam elég durván. Közvetett módon szerencsére még nem. Bár telefon elég ritkán van a kezemben..

2011. jan. 21. 18:48
 4/4 MarlaSinger ***** válasza:

"Nem kell skerázni. Tök nyugis lesz a hangulat és nem célzott kérdésekkel, de irányítani fog a doki.

Első alkalommal mesélned kell magadról, dolgaidról, életviteledről... Nagyon fontos, hogy legyél őszinte! Úgyis észreveszi a doki, ha kamuzol, meg az neked, illetve az állapotodnak sem használ, ha félrevezeted.

Felméri az állapotod az elmondottak alapján és felépít egy kezelési módszert. Végig jegyzetelni fog majd és néha közbeszól.

Különben nagyon jó, én szeretek járni olyankor is, ha épp nincs bajom, mert nagyon jó az orvosom."

Aki ezt írtad, megadnád a doktorod elérhetőségét?

Különben én is ugyanígy gondolom, hogy ilyen a jó terapeuta és tuulajdonképpen meg vagyok elégedve az enyémmel. De azért a plusz info/lehetőség jól jönne.

(azt hiszem nem lehet itt külön emailt küldeni neked, de remélem, vhogy észreveszed).köszi

2011. márc. 15. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!