Budapesten kit tudtok mondani, mint fiatal pszichológusnő?
Hidd el kedves utolsó, hogy a szakmának semmi köze a modern, vagy nem modern felfogáshoz:) Nem a pszichológus "felfogásán" alapul a pszichoterápiás munka.
Akkor sem, ha ez laikusként így tűnik.
Persze a kérdező oda megy ahová szeretne, de az én javaslatom továbbra is az, hogy ne a kora legyen az elsődleges szempont, ami alapján terapeutát választ.
szerintem fontos szempont lehet az is, hogy milyen felfogású a pszichológus.
vannak. pl. a freudisták, akik elég maradiak.
öreghez meg én sem mennék, fiatalabbnak, korban közel állónak könnyebben meg tudnék nyílni.
Kedves előző! Ez nem így működik:) Vannak olyan kórképek, amely kezelésénél a Freudi terápia nagyon is hatékony! Az igaz, hogy a mai világban már elenyésző a klasszikus neurotikus beteg.
A pszichanalítikusan ORIENTÁLT terápia viszont nagyon is hatékony a mai problémákra is.
Javaslom, hogy nézz meg a youtubon egy-két Lux Elvira előadást, aki már igazán nem mai csirke:) Meg fogsz lepődni, hogy mennyire nagyon laza és jó fej. Emellett kiváló szakember.
Ha egy baráti beszélgetésről, vagy kapcsolatról lenne szó, akkor elfogadható lenne az, hogy legyen fiatal és legyen nő. De tényleg picikét gondold végig. A kérdező egy 20éves srác. Van köze a szexualitáshoz ennek a kérésnek.
Lux Elvirához én tuti nem mennék, és nem a kora miatt, hanem a felfogása miatt nem.
Nem értek egyet a nézeteivel.
Az, hogy valaki jó szakember, az nem a korától függ.
A fiatalok, meg az idősek közt is vannak jók, és rosszak is.
Ha valaki fiatalabbnak nyílik meg szívesebben, az a fiatalok közt fog keresni. Mivel köztük is vannak jók.
Ha a kérdezőnek csak a külsőség lenne fontos, akkor olyasmit kérdezett volna, hogy ismertek-e vmi dögös pszichológust.
Vagy csak elkezdte volna maga fényképek alapján keresgélni a pszichókat.
Nagyon nem látsz a kérdés mögé. Nem baj, most nem ez fontos, nem fogok veled vitatkozni ezen ha nem haragszol.
Kérdező, még nem írtad le, hogy mi a problémád, hol jártál eddig, milyen módszert próbáltál, voltál-e már pszichológusnál, pszichiáternél. E nélkül nem tudunk senkit ajánlani, mert minden pszichológus kollega másban jó, másra szakosodott.
A leírtak alapján az idősebb emberekkel és a férfiakkal kapcsolatban nem lehetnek túl jó tapasztalataid.
20 éves férfi vagy és valamiért fontos, hogy női pszichológus legyen a szakember. Még mindig megkérdeznélek, hogy Számodra miért fontos ez a szempont?
Na látom kicsit felkavartam az állóvízet :D
Én még nem nevezném magam férfinak, hisz 20 éves fejjel ez nem megy. Nem tudom mikortól leszek fejben férfi. Amúgy olyasmi problémám van, hogy nehezen barátkozom, nyílok meg embereknek amúgy van barátnőm jelenleg. Meg az is gond ,hogy ritkán találkozom a haverjaimmal és nem tudok rendesen kikapcsolódni. Meg van egy lány akivel már évek óta nem találkoztam, nem mertem elhívni pedig így neten keresztül lehet, hogy vonzódom hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!