Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak testi tüneteid a lelki...

Vannak testi tüneteid a lelki "betegségen" kívül? (légyszi minnél többen írjatok, bővebben lent)

Figyelt kérdés

Mennyire intenzívek a tüneteid,milyen időközönként vannak és mik a tünetek konkrétan?Mi a betegséged?Szedsz gyógyszert?Használ?

Nagyon szépen köszönöm annak,aki ezekre a kérdésekre válaszol.

2011. jan. 11. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:

Úgy érted a kérdésedet, hogy a lelki betegség okoz-e fizikai tüneteket, és ha igen, milyeneket?

Igen,nálam sajnos okozott hosszú ideig,és okoz még ma is,de a gyógyszerek (nyugtató,antidepresszáns) már sokat enyhítettek rajtuk.A legrosszabb az állandó gyomorgörcs volt, ez mindennap fennállt,a legkisebb stresszhelyzetre is görcsbe ugrott a gyomrom, a feszültség és idegeskedés miatt gyomorsav-túltengésem volt, és refluxom (a gyomorsavam visszafolyt a nyelőcsövembe és marta azt).

Ezen kívül a legkisebb stresszhelyzetekben is jéghideg volt a kezem, emelkedett lett a vérnyomásom, és túl szapora a pulzusom, ezekre is gyógyszert szedek azóta.

Állandó alvászavarom volt, ami sajnos még most is fennáll: este nem tudok elaludni, hajnalig ébren vagyok, aztán viszont 12-13 órákat alszok,délben vagy 1-kor kelek föl:(

Viszonylag ritkán előfordult az is,hogy fájt a fejem.

Azt hiszem felsoroltam mindent.

Üdv:25/L

2011. jan. 11. 23:10
 2/9 A kérdező kommentje:

köszi a választ:)

sajnos nekem minden nap szédülés,fejfájás,hasfájás,alvászavar,zsibbadás,hányinger,hidegrázás,izzadás van :S

még várom a kommenteket :)

2011. jan. 11. 23:15
 3/9 A kérdező kommentje:
ja,és a nehézlégzést,a halálfélelmet és a megőrüléstől való félelmet kihagytam
2011. jan. 11. 23:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok:Ez utóbbi két tünet leginkább a pánikbetegségre jellemző.Azt viszont kellene gyógyszerrel kezelni.
2011. jan. 11. 23:32
 5/9 A kérdező kommentje:
sajnos szorongok,pánikolok,depressziós vagyok szóval
2011. jan. 11. 23:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Hasonló tüneteim voltak mint neked, és igen használ a gyógyszer! Ne félj tőle, minden tünet elmúlik pár hét alatt, nem kell szenvedni, ha nem muszáj.

L/24

2011. jan. 12. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Lelki betegség persze,hogy okoz testi tüneteket!Tulajdonképpen bár milyet!Jó,persze,ez nem olyan súlyos,mintha valódi szervi baj lenne az ok,de ha évekig kezeletlen marad a pszichoszomatikus tünet,akkor esetleg szervi károsodást is okozhat.Magas vérnyomást,gyomorfekélyt,akár rákot is.Tehát a lelki egészség és a testi egészség nagyon is hat egymásra és összefügg.
2011. jan. 12. 09:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:04!

Milyen gyógyszert szedtél és mennyi ideig?Teljesen elmúltak a tünetek?

2011. jan. 12. 18:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Cipralexet és frontint szedtem, antidepresszáns és nyugtató. Mindenkinek, aki pánikbeteg, ebből a két típusból írnak fel. A nyugtatót kb fél évig szedtem leszokással együtt, az antidepresszánst egy-másfél évig leszokással együtt. És igen, teljesen elmúltak a tünetek, kell pár nap, vagy 1-2 hét, mire elkezdenek hatni a gyógyszerek rendesen, de a rosszullétek nagyban csökkennek, vagy el is múlnak az első nyugtatő bevétele után, úgyhogy elég gyors a javulás, de a gyógyszert nem szabad egyből abbahagyni, mert visszaeshetsz, addig kell szedni, amíg az orvos jónak látja, az kb annyi idő, amit írtam.
2011. jan. 12. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!