4 hónapja nem mozdultam ki. Elhagyott a barátnőm is, anyám pszichiátrián, öcsém a sitten. Mit tegyek?
4 hónapja ki se mentem a házból nem voltam sehol barátnőm elhagyott 4 műtéten estem át az elmúlt 1 évben rengeteg családi probléma is volt édesanyám pszichiátriára került az öcsém bűnöző lett, lopott, lógott az iskolából, drogozott... Én meg fel akartam akasztani magam mert teljesen szétestem. Létezik még ebből kiút? Tudna valaki segíteni?
20/F
Biztosan van valami szervezet, csoport, ami tud segíteni az olyan helyzetű embereken, mint te.
Most hirtelen a Magadért Alapítvány jutott eszembe, de ők csak drogosokkal foglalkoznak. Viszont szerintem, ha felhívod őket, biztosan tudnak valamilyen segítséget adni, legalább mondanak egy közösséget, ahova el tudsz menni.
Kedves! Egy csomó rossz dolog történt veled az utóbbi időben. Ezt talán azért is éled meg ilyen nehezen, mert tél derekán járunk, hideg van, keveset süt a nap, korán sötétedik. Vszeg egy kiadós depressziót is összeszedtél, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük a körülményeket.
Alaposan próbára tesz most az élet. De te vedd fel a kesztyűt, és harcolj!
Ne add át magad a teljes letargiának!
Az írásod, a fogalmazásmódod alapján értelmes, érzékeny ember lehetsz. Magad is belátod ugye, hogy az öngyilkosság nem megoldás semmire. Képzeld szegény anyád, aki már amúgy is pszichiátrián van, milyen sokkot kapna, ha még te is fájdalmat okoznál neki.
Ha végigolvasod a saját gondolataidat, benne van a válasz is.
"4 hónapja ki se mentem a házból..." - hát tessék kimenni az emberek közé!
"nem voltam sehol.." - és ki fog helyetted elmenni?
"barátnőm elhagyott..." - és nincs több nő a világon?
"4 műtéten estem át.." - többet kell törődnöd magaddal,jobban odafigyelni az egészségedre,
"édesanyám pszichiátriára került..." Te most nem lehetsz gyenge, mert per pillanat édesanyád az, aki leginkább támogatásra szorul.
"öcsém bűnöző lett.." mutass neki példát, beszélj a fejével, éreztesd vele, hogy szereted és támogatod őt, akármilyen butaságot csinál is, segíts neki, hogy kikecmeregjen a gödörből. Legyél egy biztos pont neki, akire mindig számíthat.
"..teljesen szétestem.." - és ki fogja helyetted összeszedni magát?
Van kiút? Hát van!!!! Kelf fel és harcolj!!!
Vannak mindenféle közmondások:
Mindenki viszi a maga keresztjét.
Az acélt is megedzik.
Segíts magadon, Isten is megsegít.
Biztosan vannak barátaid, jó ismerősök, akiket az utóbbi időben elhanyagoltál. Hát vedd fel velük újra a kapcsolatot. Mondd el nekik, hogy mik a gondjaid. Már azzal is könnyebb lesz, ha csak kibeszélheted a bajokat. Esetleg még segítséget is kaphatsz tőlük.
De a dolgok maguktól nem fognak megoldódni. A sopánkodás, a teljes befelé fordulás, a szomorkodás, a lemondás, a beletörődés nem megoldás. Ennél te okosabb vagy!
ha gondolod, szívesen megadom privátba az msn-emet.
szívesen beszélgetnék veled, nekem is hasonló problémáim vannak :(
igen, van kiút! (ezt pont én mondom?)
"ha meg akarsz halni, gondolj azokra, akik bármit megtennének, hogy éljenek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!