Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 4 hónapja nem mozdultam ki....

4 hónapja nem mozdultam ki. Elhagyott a barátnőm is, anyám pszichiátrián, öcsém a sitten. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

4 hónapja ki se mentem a házból nem voltam sehol barátnőm elhagyott 4 műtéten estem át az elmúlt 1 évben rengeteg családi probléma is volt édesanyám pszichiátriára került az öcsém bűnöző lett, lopott, lógott az iskolából, drogozott... Én meg fel akartam akasztani magam mert teljesen szétestem. Létezik még ebből kiút? Tudna valaki segíteni?

20/F

2011. jan. 3. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eszed be ne jusson az öngyilkosság!! Hát nem szerencsés helyzetben vagy az tény, de erősnek kell lenned. Sose ad fel bármilyen is lehetelen vagy nehéz. Segíts a testvéreden, édesanyádon, szűkségük van rád.
2011. jan. 3. 14:27
 2/11 anonim válasza:
Hagyd itt a családod.....
2011. jan. 3. 14:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Először is magadban kellene rendezni a dolgokat. Nehéz helyzetben vagy, de hidd el van kiút mindenből. Próbálj meg egyedül vagy valamilyen segítséggel összeszedni magad, és megtalálni a helyes utat, ne azt nézd, hogy az öcséd egy börtöntöltelék, te arról nem tehetsz. Anyukád nem tudom miért került a pszichiátriára, de ha már odáig jutott, próbálj meg segíteni neki, adj neki egy kis szeretetet, törődést, hogy érezze, hogy szeretik, ez a legjobb és legfontosabb dolog az emberi érzések közül. A barátnős elhagyott, majd találsz valakit, aki jobban megbecsül téged és kitart melletted a nehéz helyzetekben is. Most inkább magaddal és anyukáddal foglalkozz sokat, és ha öcséd kikerül a sittről, akkor próbáld jobb útra téríteni, hátha még megmenthető a dolog, vagy majd később ő jön rá, hogy elrontotta az életét. Nem tudom ezzel mit tudtam segíteni. A személyes kontaktus sokkal többet ér az írott szavaknál, bár ez sem elhanyagolható. Keress egy megbízható embert, aki tanácsokkal láthat el. Sok sikert!
2011. jan. 3. 14:33
 4/11 anonim válasza:
100%

Biztosan van valami szervezet, csoport, ami tud segíteni az olyan helyzetű embereken, mint te.

Most hirtelen a Magadért Alapítvány jutott eszembe, de ők csak drogosokkal foglalkoznak. Viszont szerintem, ha felhívod őket, biztosan tudnak valamilyen segítséget adni, legalább mondanak egy közösséget, ahova el tudsz menni.

2011. jan. 3. 14:34
 5/11 tetris ***** válasza:
100%

Kedves! Egy csomó rossz dolog történt veled az utóbbi időben. Ezt talán azért is éled meg ilyen nehezen, mert tél derekán járunk, hideg van, keveset süt a nap, korán sötétedik. Vszeg egy kiadós depressziót is összeszedtél, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük a körülményeket.

Alaposan próbára tesz most az élet. De te vedd fel a kesztyűt, és harcolj!

Ne add át magad a teljes letargiának!

Az írásod, a fogalmazásmódod alapján értelmes, érzékeny ember lehetsz. Magad is belátod ugye, hogy az öngyilkosság nem megoldás semmire. Képzeld szegény anyád, aki már amúgy is pszichiátrián van, milyen sokkot kapna, ha még te is fájdalmat okoznál neki.

Ha végigolvasod a saját gondolataidat, benne van a válasz is.

"4 hónapja ki se mentem a házból..." - hát tessék kimenni az emberek közé!

"nem voltam sehol.." - és ki fog helyetted elmenni?

"barátnőm elhagyott..." - és nincs több nő a világon?

"4 műtéten estem át.." - többet kell törődnöd magaddal,jobban odafigyelni az egészségedre,

"édesanyám pszichiátriára került..." Te most nem lehetsz gyenge, mert per pillanat édesanyád az, aki leginkább támogatásra szorul.

"öcsém bűnöző lett.." mutass neki példát, beszélj a fejével, éreztesd vele, hogy szereted és támogatod őt, akármilyen butaságot csinál is, segíts neki, hogy kikecmeregjen a gödörből. Legyél egy biztos pont neki, akire mindig számíthat.

"..teljesen szétestem.." - és ki fogja helyetted összeszedni magát?

Van kiút? Hát van!!!! Kelf fel és harcolj!!!

Vannak mindenféle közmondások:

Mindenki viszi a maga keresztjét.

Az acélt is megedzik.

Segíts magadon, Isten is megsegít.

Biztosan vannak barátaid, jó ismerősök, akiket az utóbbi időben elhanyagoltál. Hát vedd fel velük újra a kapcsolatot. Mondd el nekik, hogy mik a gondjaid. Már azzal is könnyebb lesz, ha csak kibeszélheted a bajokat. Esetleg még segítséget is kaphatsz tőlük.

De a dolgok maguktól nem fognak megoldódni. A sopánkodás, a teljes befelé fordulás, a szomorkodás, a lemondás, a beletörődés nem megoldás. Ennél te okosabb vagy!

2011. jan. 3. 17:59
 6/11 anonim ***** válasza:
hát az utolsó hozzászólóval,teljessen egyetértek!én is ezeket a tanácsokat adtam volna neked.Nincs lehetetlen!Mindenből van kiút!én is megtaláltam,pedig nagy gödörben voltam szintén.és pánikbetegé és depressziós is lettem,kórházban is voltam,és én is a pszichiátrián és 34 évesen mindezt,és a 14 éves fiamért,és a családom többi tagjáért,fel kellett állnom.igaz lassan ment de megy.most 35 vagyok,és még nem vagyok túl mindenen,antidepresszánst szedek,és remélem meggyógyulok.de nem adom fel soha!1 életünk van,és csak mi döntjük el,hogyan éljük meg azt.minden a fejben dől el.tudom van sok rossz dolog az életben,de van szép is,csak meg kell találnod.jó mondás az is:aki keres az talál.és valahol vár rád az igazi társad,akivel jóban,és rosszban eggyütt leszel,csak meg kell találnod!akard!küzdj!és ne add fel soha!
2011. jan. 3. 21:53
 7/11 A kérdező kommentje:
hát ez segített köszönöm Nektek! jó látnom és ez ad egy kis erőt is, hogy vannak még ilyen jó emberek a földön mint Ti!
2011. jan. 3. 22:09
 8/11 anonim ***** válasza:

ha gondolod, szívesen megadom privátba az msn-emet.

szívesen beszélgetnék veled, nekem is hasonló problémáim vannak :(

igen, van kiút! (ezt pont én mondom?)

"ha meg akarsz halni, gondolj azokra, akik bármit megtennének, hogy éljenek."

2011. jan. 4. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
a tegnapi 21.53-as vagyok.ha gondolod,megadhatod az e mailedet,és privátban is írhatunk,hidd el az is sokat segít,ha van akivel megoszd a problémáidat,bánatodat,és talán segíteni tudok.
2011. jan. 4. 20:52
 10/11 anonim válasza:
Próbálj segiteni rajtuk mert itt sok függ tőled másrészről meg sz@rd le mert ez a te életed semmi köze másokéhoz.És ilyenkor tanácsos egy barátnő,barát akire támaszkodhatsz!
2011. jan. 13. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!