Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs önbizalmam egyáltalán. (? )

Nincs önbizalmam egyáltalán. (? )

Figyelt kérdés
Ha nem kapok folyamatosan pozitív visszajelzést a környezetemtől, akkor azt gondolom, hogy mindenki hülyének néz és röhögnek a hátam mögött. Úgy érzem, hogy nem vagyok jó fej, rossz társaság vagyok, újonnan megismert emberekkel nem merek beszélgetni pont emiatt. Nagyon félek attól, hogy mindenki megutál és kiröhögnek a hátam mögött. Kérlek írjatok valami bíztatót, mert már napok óta ezek a gondolatok járnak a fejemben, egyszerűen nem bírok másra gondolni. 17/L
2011. jan. 2. 03:56
 1/9 anonim válasza:
Néha én is így vagyok vele... Elmúlik idővel...
2011. jan. 2. 04:57
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Felnősz és megszűnik. Tudod miért? Egyszerűen nem lesz időd azzal foglalkozni, ki mit gondol rólad, és amúgy is tenni fogsz magasról mások véleményére, mert ez lesz a legkisebb problémád. (munka, párkapcsolat, háztartás, esetleg még gyerek mellett)
2011. jan. 2. 05:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Én mindig is magasról tettem mások véleményére. Nagyon megválogatom azokat, akiket egyáltalán meghallgatok. De így biztosan megbízható barátokra tettem szert, akik többsége évek múltán is mellettem áll, ha szükségem van rá.
2011. jan. 2. 06:54
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
A második válasszal nagyon egyet értek. Én is mindig ilyen voltam, érdekelt más véleménye stb stb. de mióta külön élek, magam vezetem a háztartást, pénzbeosztás és hasonlók, már nem érdekelnek azok a dolgok, amikkel még iskolás koromban minden nap foglalkoztam.
2011. jan. 2. 11:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nálam ez nagyon tartós probléma, még nem látom hogyan, de nagyon-nagyon remélem, hogy elmúlik...
2011. jan. 2. 15:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem akarsz pszichológushoz menni? A helyi Nevelési Tanácsadóban (azt hiszem így hívják) 18 éves korodig jogosult vagy rá, teljesen ingyen, meg az iskolapszichológusra is, ha van. Legalábbis nálunk ez így van. Szerintem okosabbakat tudna mondani, mint mi itt, és az orvosi titoktartás rá is vonatkozik, úgyhogy nem mondhatja el senkinek sem, amit megtud rólad.
2011. jan. 2. 20:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom.. Lehet, hogy elmegyek. Az a baj, hogy folyamatosan váltakoznak a hullámhegyek és völgyek, és mire rászánom magam, valahogy mindig kikeveredem a rossz időszakból...
2011. jan. 2. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire jól látod, hogy mi a problémád, akkor meg is tudod oldani. A hibás gondolatokat helyesekre kell cserélni. Egészségesebb gondolkodásmódra kell áttérned. Úgy kell gondolkodnod, mint ahogy egy sikeres, elégedett ember gondolkodik, aki pontosan tudja magáról, hogy ér annyit (vagy többet), mint mások. Minél inkább felismered, hogy melyek a hibás gondolataid, annál könnyebben le tudod őket küzdeni. Ha önállóan nem megy, menj nyugodtan pszichomókushoz.
2011. jan. 3. 00:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy pozitívan kellene gondolkodnom, de ez nem mindig megy.. Alapból így gondolkodom, hogy senki sem kedvel, de nem tudom miért.. Mindig nagyon figyelek arra, hogy senki se nevessen ki, ez a legnagyobb félelmem. Gondolom ezt még általános suliból hoztam magammal, ahol volt időszak, mikor kiközösítettek és ez együtt jár a kiröhögéssel. Azért köszönöm szépen a válaszod!
2011. jan. 3. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!