Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugye ez nem skizofrénia?

Ugye ez nem skizofrénia?

Figyelt kérdés

Nos, néha... olyan, mintha hallanám a nevem. Szinte már olyan, mintha tényleg hallanám, a legváratlanabb pillanatban, de mégsem olyan. Inkább _érzem_ ezt a hangot, vagy nem is tudom minek nevezzem. Nem csak a nevemet szoktam "hallani", néha mást is, van amikor sűrűn, például naponta, de van amikor egyáltalán nem. Ez csak akkor van, amikor egyedül vagyok.

Ugye nincs semmi bajom? Aggódom.

2010. nov. 30. 16:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
60%
Ja még annyit hozzátennék, hogy mindig ismerős személyek hangja az, otthon családtag, suliban iskolatárs.
2011. márc. 15. 10:40
 22/23 anonim ***** válasza:
71%

"néha velem is van olyan, hogy úgy hallom, mintha valaki a nevemet mondaná"

Mindenkivel előfordul. Teljesen normális jelenség.

2011. márc. 15. 15:00
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is, mint azt sokan mondták előttem: nyugi! Ezt kiválthatja stressz is, de előfordul amúgy is, ha egy kicsit kimerültebb vagy a szokásosnál, vagy ha nagyon izgulsz valami miatt. Mivel csendes környezetbe fordul elő, nem lehet, hogy ezzel csak tudat alatt azt akarod kompenzálni, hogy nem bírod a nagy csendet?

Ha pedig nagyon ki vagy bukva, akkor menj el egy pszichológushoz, aki megmondja, hogy el kell-e menned egy pszichiáterhez, ahol nem csak úgy "rádfogják,hogy skizofrén vagy,és teletömnek gyógyszerekkel,nekik ez a munkájuk", hanem megállapítják, hogy mi bajod.

2011. ápr. 14. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!