Mi az hogy agykamra-tágulat? Lehet következménye?
A tágult agykamrákban felgyülemlik a liquor, és nyomást okoz, mely a feszítő fejfásáoktól kezdve, a látászavarokon át, az eszméletvesztéses rohamokig is fokozódhat.
Az idegsebészeten meg fogják vizsgálni hogy mennyire szaporodik fel az agyvíz, vannak el koponyaűri nyomásfokozódásnak kockázatai, valamint hogy kell-e levezetni a felesleges vizet. Műtéti úton meg tudják oldani hogy a tágult kamrákból a felszporodott liquort elvezetik egy ún. söntön kerszetül és emelett tökéletesen teljes életet lehet élni.
Az első válaszadó szerintem tökéletesen leírt mindent,amit erről tudni érdemes.Valami miatt túl sok agyvíz termelődik az említett agykamráidban,amit a fokozott nyomás, és annak káros hatásai miatt lehet,hogy el kell majd vezetni,egy ún. sönt beültetésével.
Itt találsz erről bővebb információt: [link]
Szia!
Remélem olvasod ezt. Ma kaptam kézhez az MR leletem, és hasonló nálam is a helyzet. Nálad mit csináltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!