Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanax Sr-el kapcsolatban...

Xanax Sr-el kapcsolatban lenne kérdésem. Az orvos felirta az Asentra 50 mg-ot, de csak 25 mg-ot kell szedni. Trauma sorozatok miatt kell a kezelés. Hátha megértést kapok. Amíg a sima xanax 1 mg-ot szedtem jobb volt a hatása.Sr-ből bevehető e 1 mg?

Figyelt kérdés
ápr. 7. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Mire vonatkozik a kerdes pontosan?

Az Asentra egy antidepresszans, hetekig tart, mig hatni kezd. Nem olyan, mint a Xanax. Most nem irtak fel Xanax-ot, hogy azt is szedd melle?

Az orvost hivd fel szerintem vagy menj el, es tole kerdezz! Ezt itt nem lehet megvalaszolni.

ápr. 7. 23:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Az Asentra igen antidepresszáns. Hála Istennek az 50 mg nem kell, elég a 25 mg. Nem is akarja az orvos és én sem az 50 mg-ot. Mellekhatasa miatt kell néhány hétig míg beall. Ezzel lehet teljesen megszuntetni a mellékhatását, aztán amikor atvette a szerepet az Asentra elhagyni a Xanaxot. Max fél év amíg szeretném szedni az Asentrát, míg rendeződik 3 gyerekkel az életünk, mert a férjem daganatos betegségben elhunyt, s egyedül maradtam sok mindennel. Kell orvosi segítség is, bár nem akartam. A sima Xanaxot szedtem 1 mg/nap. Én kértem az orvost, hogy hallottam van olyan Xanax amelynek elnyújtó hatása van, tovább tart és nem kell belőle annyi. Mondta ez igaz, ez a Xanax Sr, de csak a 0,5-t írta fel 2 dobozzal. Május végén újra megyek hozzá. Nem gondoltam volna, hogy a Xanax Sr csak órák múlva hat...s nem elég a 0,5.Bár elmondta és be lehet venni az Asentrahoz csak nem gondoltam, és azt ő sem mondta hany óra után kezd hatni és mennyi ideig van hatása. A Xanax Sr van 0,5 mg, 1 mg, 2 mg kiszerelésben. Köszönöm a választ, megértést. Kérem kíméljenek a negatív kommentek ha segíteni nem tudnak.
ápr. 8. 06:50
 3/11 A kérdező kommentje:
A sima xanax hamar kiürül a szervezetből, de ugyanez a helyzet a Frontin al is és nem akartam ezért szedni. Ez volt az ok, hogy a tartosabbat kértem, de hihetetlen hogy órákba telik mire elkezdi lassan adagolni a hatást.
ápr. 8. 06:54
 4/11 anonim ***** válasza:
A sima Xanax nem urul ki olyan gyorsan, az kozhiedelem. bevetel utan 3 ora mulva eri el teljes hatasat. Amit erzel/ereztel az a hirtelen felszivodas ami kb max 1 ora kezdoknek. Utana meg hat vagy 4 - 6 oran at. Tehat kb mar elejetol kezdvev 3 + 6 = 9 oran at mukodik, igen 3 oratol csokken, de meg mindig hat hatasosan. Es utana is egyebkent, az aktiv metabolitok is (ha nagyobb mennyiseget veszel be, 5mg ahogy en tettem de volt nagyobb is hajj, akkor olyan szekrekedesed lesz...na mindegy) hatnak, tehat joforman 9 + x ideig hat, az az x most fejbol nem tudom mennyi, de mivel mar lebontodott az alprazolam ezert kb 2 - 3 ora lehet pluszban.
ápr. 8. 15:37
 5/11 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Nekem volt ilyen SR-el tapasztalatom (fajdalomcsillapitoval), es nekem sem jott be abszolut. Ha feleakkora adagot irnak fel, mint nekem, akkor feleannyira hat, raadasul iszonyu lassan kezd hatni, es minimalisan. En nem tudtam azt szedni, hanem vegul bevettem az SR-bol a normalis nagyobb mennyiseget, mintha nem SR lett volna. Igy szedve semmi kulonbseg nem volt. Ezt az orvossal megbeszeltem, amig el nem fogyott, utana mar az elozot, a normalt irta.

Azert irtam, hogy az orvossal beszelj, akar majus vege elott is, telefonon, ha tudsz. Akkor nem szenvedsz annyit. En nem szedtem sem Xanaxot, sem Sertraline-t, ezert erre nem tudtam konkretan mit mondani.

Gondolom, mindenkinek mas a szervezete, hogy hogyan szivodnak fel a gyogyszerek.

Jobbulast kivanok es sok erot!

ápr. 9. 00:06
 6/11 anonim ***** válasza:
5+ "Sertraline" = Asentra
ápr. 9. 00:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez utóbbi mit jelent?
ápr. 9. 05:37
 8/11 anonim ***** válasza:

sertraline a hatoanyag, Asentra a markanev

ugyanugy, ahogy paracetamol a hatoanyag, pl. Panadol a markanev

ápr. 9. 07:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig.

Nekem a xanax sr SEMMIT nem csinált. Vissza kellett állni pár nap után a simára.

ápr. 9. 07:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Sikerült sima xanax-ot íratni. Valóban nem hat az SR. Nincs jó hatása. A simábol így elég reggel 0,5 mg és este 0.5 mg.
ápr. 12. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!