Hogyan tudnám legyőzni a klausztrofóbiámat?
Néhány hete pszichológushoz fordultam ez ügyben. Vonatra, repülőre esélytelen, hogy felszálljak, de legutóbb már az autópályán való utazás is pánikrohamot váltott ki. A lifttel próbálkoztunk a pszichológussal, de addig jutottam mindössze, hogy magamra csukjam az ajtót, amit egyből ki is kellett nyitnom, mert azonnal pánikba estem. Pár napja a barátnőmmel is megpróbáltuk kóstolgatni a liftet, de ez alkalommal még rosszabb volt, amikor magamra csuktam az ajtót. Úgy érzem egyre nehezebb, előre szorongok a következő alkalomtól. Azóta a befelé nyíló ajtókat is szorongva csukom magamra, mintha fokozódna a félelmem.
Azt hittem, ez fordítva működik, egyre bátrabb és erősebb leszek, de én egyre gyengébbnek érzem magam. Alapvetően szorongó típus vagyok, szedtem is gyógyszert rá régebben.
Mit gondoltok, hogyan lehetne ezt a folyamatot a helyes irányba terelni?
Mennyi idős vagy és mióta vannak ezzel gondjaid?
A környezeted (család) hogy kezelik ezt?
Szerintem elsőízben kellene egy olyan ember, akiben feltétel nélkül meg tudsz bízni.
29 vagyok, a család toleráns ezzel kapcsolatban, noha nem értik / érzik át ezt az egészet.
Azt érzem, hogy nem előrébb vagyok, hanem még inkább traumatizálnak azok az alkalmak, amikor beleengedem magam ezekbe a helyzetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!