Volt pánikbetegek, ti meddig szedtetek gyógyszert? Nekem már nagyon elegem van belőle!
Rólam most tavaszal derült ki, hogy pánikos vagyok. Az elején azzal nyugtattak, hogy kb fél-1 évig kell gyógyszert szednem. Vény nélküli gyógyszert szedek (először sedatif pc volt, de az nem vált be, úgyhogy most sedacur forte), tehát nem olyan erőset, a pszichiáter nem akart erőset felírni, mert még csak 16 leszek. Egy ideje már kezdtem jobban lenni, viszont mostanában halt meg egy barátnőm, és ez eléggé betett nekem, azóta megint jönnek a rohamok, hiába szedem rendesen a gyógyszert. A doki azt mondta, csak szedjem tovább, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Ja és emellett néha (kb havonta) járok pszichológushoz. Már nagyon elegem van a gyógyszerből is, meg a rohamokból is! Meddig kell még szednem?
15/l
Ja, ezekből?
Életed végéig sem gyógyítanak meg. Egyrészt azért, mert ezek inkább a nyugtatókat próbálnák helyettesíteni, márpedig a gyógyszeres nyugtatók sem gyógyítják a pánikbetegséget, másrészt mert harmatgyengék.
Antidepresszánstól lehet csak meggyógyulni (vagy legalábbis 2-10 évig tünetmentessé válni), de 18 alatt többségüket nem ajánlják. Ezeket valóban 1-1,5 évig kell szedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!