Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt pánikbetegek, ti meddig...

Volt pánikbetegek, ti meddig szedtetek gyógyszert? Nekem már nagyon elegem van belőle!

Figyelt kérdés

Rólam most tavaszal derült ki, hogy pánikos vagyok. Az elején azzal nyugtattak, hogy kb fél-1 évig kell gyógyszert szednem. Vény nélküli gyógyszert szedek (először sedatif pc volt, de az nem vált be, úgyhogy most sedacur forte), tehát nem olyan erőset, a pszichiáter nem akart erőset felírni, mert még csak 16 leszek. Egy ideje már kezdtem jobban lenni, viszont mostanában halt meg egy barátnőm, és ez eléggé betett nekem, azóta megint jönnek a rohamok, hiába szedem rendesen a gyógyszert. A doki azt mondta, csak szedjem tovább, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Ja és emellett néha (kb havonta) járok pszichológushoz. Már nagyon elegem van a gyógyszerből is, meg a rohamokból is! Meddig kell még szednem?

15/l

2010. nov. 6. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit érzel, mikor rohamod van? Vagyis mi történik?
2010. nov. 6. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, nem kapsz jó kezelést, nem jó a gyógyszer, keress egy másik orvost, az orvosok se mindig jól a munkájukat. Amúgy 18 év alatt igaz, hogy sok gyógyszer nem adható, de ha a mostani nem használ, akkor biztos egy erősebb kéne. Talán próbálnak kímélni a gyógyszerektől, mert fiatal vagy, de ha kell, akkor kell, nem kell feltétlenül szenvedni.
2010. nov. 6. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja, ezekből?

Életed végéig sem gyógyítanak meg. Egyrészt azért, mert ezek inkább a nyugtatókat próbálnák helyettesíteni, márpedig a gyógyszeres nyugtatók sem gyógyítják a pánikbetegséget, másrészt mert harmatgyengék.

Antidepresszánstól lehet csak meggyógyulni (vagy legalábbis 2-10 évig tünetmentessé válni), de 18 alatt többségüket nem ajánlják. Ezeket valóban 1-1,5 évig kell szedni

2010. nov. 6. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hogyan ,- (miben halt meg) a barátnőd fiatalon? Persze, csak amennyi publikus belőle.
2010. nov. 7. 19:10
 5/5 anonim ***** válasza:
én 5éve szedem de ebből csak 2-3évet voltam jól úgy váltakozva, szóval voltak jobb és rosszabb hónapjaim. Ha gyógyszerezel, lehet sose vagy írtó nehezen fogsz leszokni róla! Jól gondold meg. Én is próbálok leszokni róla és nagyon nehéz! Persze vannak helyzetek amikor tényleg csak a gyógyszer segít. Amúgy mindenkit azzal etetnek csak fél 1 évig kell szedni, nekem is ezt mondták....tényleg csak a legutolsó módszered legyen a gyógyszer!
2010. dec. 7. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!