Hogy lehet a jelenben/pillanatnak élni? Hogy kezdjem el?
Figyelt kérdés
Folyamatosan a multon meg a jovon gondolkozom, magallas nelkul kattog az agyam, hiaba dolgozom vagy akarmi. Illetve olyan dolgokon kattogok ami megsem tortent, csak majdnem vagy ilyesmi. Semmit nem vagyok a jelenben, az eletem csak telik anelkul hogy megélném...mit tegyek?dec. 5. 09:39
2/11 anonim 

válasza:

A meditációs gyakorlás pont erre való.
3/11 anonim 

válasza:

4/11 anonim 

válasza:

Pont azért cikázol múltba és jövőbe mert nem vagy jelen.
A meditáció, koncentráció a jelenlét művészete.
5/11 anonim 

válasza:

De ehhez nem kell meditálni, csak tudatosan döntesz hogy a jelenben maradsz és megéled az ITT és MOST-ot.
6/11 anonim 

válasza:

Lassú mozgásokkal, amikor minden figyelmed a mozdulataidra irányítod, lehet gyakorolni. Például sétánál. De lehet a légzésedet is figyelni, ahogy ki-be áramlik a levegő.
7/11 anonim 

válasza:

#2-#3 vagyok
De sajnos gyakorolni kell. Sajnos nem mindig megy magától. És a legegyszerűbb gyakorlat neve a meditáció. Én ennyit tudok mondani erről.
8/11 anonim 

válasza:

Jó lehet #5 már akinek alapból megvan a tehetsége.
9/11 anonim 

válasza:

Ennyi a lényeg. Csak megtudni tartani a jelent. Minél jobban megy kérdező, annál jobban eléred a kérdésed célját.
10/11 anonim 

válasza:

Ez egy gyakorlás. Olyan mint pl megtanulni kerékpárral menni.
Ha nem hiszem nekem kérdező de ez van. Nem kell hozzá különleges meditáció (nem kell hinni semmibe) ez csak annyi hogy anélkül is életbemaradunk (mintha állandóan elvinnének a gondolatok).
Véletlen találtam rá a kérdésre. Ha nem szimpatikus számodra én ennyit tudtam.
További szép napot ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!