Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 56 vagyok...konnyen elalszom,...

56 vagyok...konnyen elalszom, mar 21:00 kor asitozom... Majd ejfel utan felebredek es reggelik forogok ide-oda... Van mas is igy? Esetleg tippek megoldasra?

Figyelt kérdés
dec. 1. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem van alvás segítő gépem. Kaptam beutalót a Szomnológiára, ott megvizsgáltak alváslaborban, és úgy döntöttünk, hogy segítene egy alvás segítő gép. Ha orvosi rendelvényre van, akkor a TB a felét állja, de így is 250 ezer Ft. Viszont két éve nyugodtan alszom, végig alszom az éjszakát. Az álmatlanság is betegség, nem szabad félvállról venni.
dec. 1. 17:22
 2/6 anonim válasza:

Ez kicsit kevés info. Sok mindent érdemes átgondolni. Nap közbeni fizikai/mentális aktivitás, elfáradsz-e eléggé. Milyen ételeket fogyasztasz, mikor? Mi a lefekvés előtti rutinod? Fogyasztasz alkoholt?

Nekem sokat segitett az hogy 3 órával lefekvés előtt már nem fogyasztok ételt, és az utolsó étkezés lehetőleg valami könnyű étel legyen, ne túl zsiros vagy cukros. 2 órával lefekvés előtt folyadékot sem fogyasztok. Elkezdtem szemfedő maszkot horadni. Bár be tudom sötétiteni a hálószobám, ez segit abban hogy ne nyissam ki a szemem az éberebb alvás pillanataiban. Füldugót, ha olyan helyen laksz, szintén érdemes megfontolni.

Rengeteg mindennel kisérletezgettem, hónapok munkája volt mire rátaláltam azokra a dolgokra amik pocsék alvóból(napi 2-3 óra) viszonylag jó alvóvá tettek

dec. 1. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Alvássegítő gépre dobáltok ki százezreket, mikor ott van ingyen az ASMR, csak be kell kapcsolni. Minden nap arra alszok el, végtelenítve van, ha felébredek, csak választok egy másikat, rengeteg fajta van a youtubon.

Próbáljátok ki! Nagyon hatásos és ingyen van!

dec. 1. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt választásom. Hivatásos sofőr vagyok. Bementem az alvás laborba, ott kellett aludnom, tele raktak elektródákkal, és reggel megmutatták az eredményt. Óránként 75-ször ébredtem fel, amiből én semmit nem tapasztaltam. Amióta géppel alszom, ez a szám max. 2. A stressz is okozhat álmatlanságot, de mint mondtam, ez is betegség, és kell vele foglalkozni. De mindenkinek a saját döntése. Én nem úgy hallottam, én használom a gépet.
dec. 1. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 79 évesen már időmilliomos vagyok, úgyhogy a dolog kevéssé zavar. Ha felébredek, akkor tv-t nézek (külön hálószobám van), persze a műsorra reggel már nem emlékezem. Sokszor fél óra tv-zés után már újra elálmosodom és akkor hajnalig 2-4 órát alszom még.
dec. 1. 20:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Minden kedves hozzaszolonak nagyon koszonom a tamogatast!
dec. 9. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!