Ha egy ember 3/7 nap drogozik, akkor függő?
Igen.Hatalmas ès emberi èleteket romba döntő tèvhit, butaság ès hiányos tudás az, hogy pl az alkoholista az,aki minden egyes nap rèszeg.Mert van
1;szintentartó,aki sosem rèszeg, viszont mindig van benne egy pohár
2;gèpszíjas,aki hetekig,akár hónapokig nem iszik,de ha egyszer elkezdi napokig iszik,azt se tudja mit csinál,kb mint a másnaposok filmben,csak nem olyan poènos
3;"csakhètvègèn" ivó,aki alig várja a pènteket,belőlük illetve egy rèszükből lesznek aztán a hètközben is ivók.
4;aki mindennap iszik, lecsúszott vagy a család tartja fent,mint utolsó esèly
Van mèg,akit èrdekel guglizza ki,írja be hogy alkoholista típusok.A magasan funkcionáló alkoholista kifejezésre is rá lehet keresni.
Ès persze ez nem csak alkoholra vonatkozik.Ugyanezt bármelyik droggal el lehet érni.Azèrt írtam ezt így le, hátha valakinek segít,ès azonosítja hogy valami nem stimmel.
Ilyen alapon az egyetemisták 90% alkoholista, itt minden héten erős bulik vannak, de azért mellette többszáz oldalas anyagokból vizsgazunk 3 havonta...
Újabban akkora "trend" lett mindenkit felcímkézni valamilyen pejorativ töltetű jelzővel, hogy lassan nincs ember, aki ne lenne vagy alkoholista, vagy nárcisztikus, vagy drogos, vagy border, vagy szimplán bolond, vagy éppen mamahoteles életképtelen, esetleg unalmas stréber...
Biztos, hogy erre van szükségünk, a folytonos címkézésekre, az előítéletekre?
Félreértés ne essék, aki egy héten 3 nap is drogozik, arra sajnos igen, illik a drogfüggő....
5 vagyok.
Èn is laktam koleszban,ès a buliból ivók közül kerültek ki az alkeszok.Nem lehet azt mondani, hogy egy èv alatt az lesz valaki,de 4 èv már necces.Ja, nyáron még buli van?Nincs határvonal,az a becsapós ebben.Èszrevètlenül,baljós aláfestő zene nèlkül lesz valaki függő.Illetve aki már limiteket állít,pl "hètközben kibírom,ezèrt nem vagyok alkesz,mert az alkesz az mindennap iszik.""Sikerült minden vizsgám,ezèrt nem vagyok alkesz, bármikor abbahagyom,csak most mèg nem akarom."A limitálllítás minden függőnèl megjelenik.
A probléma bagatellizálása szintèn.Itt az,hogy intelligens vagy, tulajdonképpen hátrány,mert még tudod ideologizálni magadnak,hogy èn mièrt beszélek hülyeséget...
Legyen így.Ez egy nèvtelen oldal,belefér.
A címkék jók.Segítenek eligazodni.Ha nekem valaki 20 èves koromban a kezembe nyom egy könyvet a nárcizmusról, merőben más (jobb) èletem lett volna.Egyèbkènt akit már nárcisznak, alkoholistának bèlyegeznek, legtöbbször gond van vele,mert iszik,vagy seggfej.Na most ha az, aki háromszor drogozik,arra mondhatjuk hogy drogos, ebben egyetértünk.Ezek szerint aki háromszor be van rúgva,az alkoholizmus útján áll,mindegy hogy cimkèzünk.Ez is spektrális törtènet.Ha van egy elviselhetetlen, seggfej,intrikus,bunkó munkatársam pl,akkor vègülis mindegy,az èn szemszögemből,hogy nárcisztikus vagy csak egy szimpla seggfej.Meg kell vèdenem magam tőle.
Valószínűleg 10 egyetemistából,aki vègigissza a nègyvèvet,talán csak egy lesz a függő.Na de ő sokat fog szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!