Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy valaki videojáték függő?

Figyelt kérdés

Rólam lenne szó.

Apám folyton azzal piszkál, hogy "sokat" játszom és biztosan függő vagyok stb.

Szerintem csak egyszerűen nem érti meg és zavarja, hogy engem ez kapcsol ki, és nem olyan dolgok amiket ő tart kikapcsolódásnak.

Révén, hogy önmagam helyzetét nem ítélhetem meg (mármint nem számít objektív véleménynek), így szeretném ha segítenétek abban, hogy van-e bármi valós alapja annak, hogy én függő lennék, vagy tényleg csak arról van szó, amire gyanakszom.

ma 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl sokat csinálod, amellett elhanyagolod a munkát, rendrakást, evést, ha nem bírsz meglenni nélküle 1-2 hétig sem, akkor az már függőség.
ma 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Apád elég objektív, szeret téged és jót akar neked. Neki van igaza!
ma 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Úgy mégis hogy válaszoljunk mindennemű információ nélkül? Valami távlátással?
ma 15:52
 4/8 Phoney ***** válasza:
100%

Ahogyan minden más pszichés függőséget: ha nagyon ki akarod deríteni, akkor egy hónap teljes absztinencia után – ha egyáltalán sikerül – már nagyon is érezni fogod, hogy érzelmi létszükség-e neked a videojáték.

Mert ha esetleg az a helyzet, hogy *csak* ez kapcsol ki, tehát nélküle nem tudsz normális érzelmi állapotot fenntartani, akkor az függőség. (És ez akkor is igaz, hogyha kifordítod a logikáját, és azt mondod, hogy egyszerűen csak nincs helyette más. Mert hát a gyökerénél minden függőséget az fűt, hogy nem tudsz jobbat helyette.)

ma 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:

#1 nincs elhanyagolva a munka, igyekszem rendszeren takarítani, nem okoz gondot ha olyan helyzetbe kerülök, ahol pár hétig nem tudok játszani.

Mondjuk függ, hogy mit jelent a "túl sok", de gondolom ha hátrányosan nem hat az életemre, nem lehet gond, nem?

#2 tudtommal családtagok és közeli barátok sem minősülnek objektív forrásnak. De ha őt annak vesszük, akkor édesanyám is annak számít, ő szerinte pedig nem vagyok az...

#3 jogos, de mivel nem tudom, hogy pontosan mik a releváns információk, nem tudtam hogy mit írjak. Szóval kérdezz és szívesen válaszolok.

#4 ha az alatt az egy hónap alatt van más elfoglaltságom, akkor nincs különösebb gond. Vagy legalábbis nem voltam ideges, feszült vagy hasonlók.

ma 16:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Hány mennyit és mikor videójátékozol? De a közben csöpögtetett információk alapján nem vagy függő. A függés az egyre növekvő idő, a feszültségoldó hatás, a hiány, a más fontos cselekvések elhagyása.
ma 16:57
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 olyan napi 3-4 óra, ha nincs más dolgom. Este szoktam, 8-12 között.
ma 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Határeset. Könnyen átcsúszhat függésbe, ha ez az idő növekszik, és korábbi órákra is átcsúszik.
ma 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!