Bizonytalanul közlekedek ilyenkor?
Próbáld ki többször is útközben óvatosan, hogy valóban csúszik e az út.
Valakit láttam, hogy ónos eső után már alapból csúszkálva ment, lökte magát, minthogy önkéntelenül bekövetkezzen. :)
Egyébként meg lehet kapni cipőre csúszásgátlót, meg minél bordázottabb lábbelit hordjál.
Plusz: [link]
Javaslom a túrabotok használatát akkor.
Kis tapasztalatmegosztás: A fokozatmentesek nekem gyanúsak, a pöcköseket vagy a fixen összerakósat javaslom. A magasságot segítenek majd a boltban meghatározni, vagy találsz leírásokat a neten is.
Ami még kérdéses, hogy havas jeges járdákon milyen hegyet érdemes használni... arról fogalmam nincs, az kiesik az én felhasználási körömből. Ugye terepre a natúr hegy megy egy kis megakasztóval, ami nem engedi mélyre süllyedni. Aszfaltra meg egy gumírozott véget szoktak, hogy ne koptassa el a hegyét a túrabotnak. Nem tudom hóra mi a megoldás, mert ugye a hegyet védeni kell, hogy ne koptassa a beton, de ugyanakkor jó lenne, ha valami belekapaszkodna a hó/jégbe is.
Illetve cipő... nyilván a cipőlánc az egy megoldás lehet, de nem tudom mennyire reális ha pl csak röviddebb utakat mész a városban, ki-be mész épületkeből. És hát beltéren nem lehet használni ilyen padlósértő kiegészítőt. Mindig fel-le venni se reális.. gányadék sáros latyakos cipődhöz kellene érned folyamatosan... de ha ennyire félsz, akkor lehet ez a nekedvaló.
Lehet északi területeken több tapasztalat van ezekkel, mert ott tényleg meg se próbálják már takarítani sok helyen az utakat járfákat... vagyis azt tudom, hogy a bicikliutakat letapossák jegesre, és mindenki felrakja szépen a szögecses bicajgumit 😃 kemény. Ez finnország konkrétan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!