Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom rávenni magamat...

Hogy tudom rávenni magamat olyan dolgok elvégzésére, amelyekhez nincs kedvem?

Figyelt kérdés

Házimunka...

Depresszió...

Tudom, hogy jobban érezném magam utána, de mégsem bírom elkezdeni, illetve mindig csak elkezdeni nehéz...

nov. 16. 14:22
 1/9 A kérdező kommentje:

Tudom: Nike - just do it

Mégsem megy...

Most pl. a mosás az, pedig csak gépbe kell raknom és elindítani a gépet, nem pedig lemenni a folyóhoz mosni vagy csap alatt, mégsem megy, pedig már alig van tiszta ruhám...

nov. 16. 14:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Vedd ra magad, hogy csak 5 percet kell csinalnod, utana lehet szunet.

5 percet kibirsz?

nov. 16. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt is tudod, hogy ezek egy gyilkosnak a kivégzése előtti utolsó szavai?

"Minden kezdet nehéz." Ez sokkal jobb, és inspirálóbb.

nov. 16. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nálam a zene segít ezeken h neki álljak berakom és robotként csinálom amit csinálok egy darabig, sokszor állítok be egy időzítőt pl 30perc hogy annyi ideig csinálom aztán pihenek

vagy ha épp wc-re megyek úgy is elkell mennem akkor utána gyors megcsinálom amit kell aztán folytatom a semmit tevést

nov. 16. 16:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindennap egy kicsit teszel. Babalépésekben haladni. Egyszer ez, egyszer az.
nov. 17. 05:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem bár nincs diagnosztizált depresszióm, mégis vannak olyan napok, amikor 0 motivációm van. Tudom hogy el fog fogyni a ruha, de akkor se tudom rávenni magam hogy mossak. Sőt, ha már szorongat a következmény, csak rosszabb lesz, nehezebben állok neki.

Mindig működő megoldásom nincs. A zene sokszor segít (arra szoktam rákeresni, hogy "upbeat music"). A szorongás csökkentése is - tehát a várttal ellentétben ha nem parázom azon, hogy elfogy a tiszta ruha akkor könnyebb nekiállni a mosásnak.

Hosszú távon pedig a házimunka egyenletes beosztása segít (ha túl sokat csinálok egy nap az elveszi a kedvem, nem csinálom egy darabig, feltorlódik és kezdjük elölről), meg az ha törődöm magammal, megfelelően pihenek (az nem pihenés ha ugyan külsőleg nem csinálok semmit de belül pörög az agyam és nyomaszt hogy mit kéne).

nov. 17. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A rendszeres mozgás elég szerotonint és endorfint (boldogsághormonok) termel ahhoz hogy eloszlassa a rosszkedvet, depressziót.
nov. 17. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
No igen, ezért kellene mozogni. De ha megmozdulni sem akar...
nov. 17. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ördögi kör. Azért nem megy el mert rosszkedvű és depressziós.

Erre mondják hogy az első lépés...

nov. 17. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!