Állandóan szorongok, reggel gyomorgöcsel kelek este ezzel fekszek. Viszont azt vettem észre, h ha jól érzem magam pár percre, rögtön keresek a gondolataimban olyat ami miatt újra pánik törhet rám, mert olyan érzésem van h nem érdemlem meg h jól érezzem magam, muszáj stresszelnem ahhoz h "jól" érezzem magam, mert biztonságérzetet nyújt, úgy gondolom ha nyomorgok nem érhet nagy baj. Kezdem úgy érezni magam mint egy hülye. Nem tudom megmondani az idejét mikor voltam utoljára boldog, persze nevetgélek meg hülyéskedek barátokkal, de az olyan felszínes nem érzek a mosoly mögött semmit. Ahhoz sincs kedvem h reggel felkeljek, nincs semmi energiám, 100 évesnek érzem magam, életképtelennek, egy csődtömegnek. Ráadásul mindig beképzelek magamnak betegségeket amin megintcsak idegeskedhetek, eluralkodik rajtam a félelem a sötétség. Mi bajom van???? Mindenki úgy ismer a környezetemben mint a tipikus humoros vicces lány. Valaha az is voltam, de már jópár éve rohadok belülről, és nem hiszem h a vidám külsőm még sokáig megtudom őrizni, már nagyon nehezemre esik a külvilágnak mást mutatni mint ami vagyok. Ez valami lelkibetegség v. normális h ilyeneket érzek?
2010. nov. 5. 02:55
1/8 anonim válasza:
Vissza kellene menni az időben,hogy mi válthatta ki ezt.Történhetett valami,amire védekezésképpen szorongással reagált a szervezeted,és ezt teljesen megszoktad.Nekem is van egy hülyeségem,egy cselekvés,ami pszichikailag úgy hat rám,mintha biztonságban lennék,valahogy nem tudok leszokni róla.Kineziológust próbálj meg szerintem,fel kell tárni az okokat.
2010. nov. 5. 04:03
2/8 anonim válasza:
Valószínüleg túlpörög az agyad, nem jól müködnek az idegsejtek. Lehet, hogy a szerotinin szinteddel van baj, vagy csak simán vmi vitaminhiány, kezdj el utána járni a dolgoknak, háziorvos, megmondod, hogy nagyon feszült vagy stb, kivizsgálások,m majd szervi bajok kizárása, ha semmivel sincs gond, akkor pedig jöhet a pszichiátria. Kapsz stresszoldót, vagy olyan gyógyszert, ami a szerotonin szintedet helyre rakja. Ha nem szeretnél gyógyszt, (Bár, ha kell, akkor kell), akkor pedig pszichológushoz menj előbb. Jobbulást!
2010. nov. 5. 09:14
3/8 anonim válasza:
Szerintem ez valami rossz szokás féle lehet.Az idegeskedésre,negatív hozzáállásra bizony rá lehet szokni.Lehet,hogy te már annyira belesüppedtél a negatív érzésekbe,hogy ha ez épp nincs jelen véletlenül,akkor már hiányzik.
Az jó,hogy van vidám,vicces oldalad is.De ezt ne csak játszd,próbáld átérezni is.Igenis megérdemled,hogy jól érezd magad.Gondolkozz el rajta,mitől lehet benned bűntudat és rossz érzések,és ezeknek a kiváltó okán próbálj változtatni,vagy elkerülni.
2010. nov. 9. 07:57
4/8 anonim válasza:
El kell menjél pszichiátriára. Ez betegség. Depresszió. És jól írta itt az előző, vszleg szerotonin hiány okozza. Erre kapsz gyógyszert, beszeded, és rendbe jössz. A pszichiátriára nem kell beutaló sem, csak időpontot kell kérjél. Általában 3 hétet kell várnod. Addig meg a háziorvossal írathatsz fel nyugtatót. Nem érdemes szenvedni. Van kiút. Ha már idefordultál, lépj tovább is....
2010. nov. 9. 13:10
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pszichiátriára én nem merek menni, mert senki nem tudja, h nekem ilyen bajom van, a környezetemnek fogalmam nincs róla, mert nem beszélek velük erről. Hogy miért? Mert ha néha felhoztam még régebben, h nincs kedvem még élni se, kiröhögtek, gúnyolódtak vagy mérgesek lettek, h mit képzelek én, más emberek éheznek, nekem meg megvan mindenem, mi jogon érzem én magam szerencsétlennek? Ez meg még jobban azt a benyomást kelti bennem, h én egy szar ember vagyok.
2010. nov. 9. 16:42
6/8 anonim válasza:
Aranyoskám! Jó, hogy írtál, ez már egy biztató kezdet. Szerintem foglald le magad valami hasznos dologgal, (nem kell nagy dolgokra gondolni) aztán örülj az eredményeknek. Már az is eredmény, ha nem tettél nagy kárt miközben tanultál valamit. Nekem baj van a szememmel, a gerincemmel és most részlegesen lebénult a kezem. De tudom hogy vannak, akik vakok, tolókocsiban, vagy ágyban egészen bénák. Ugye milyen jó nekem! Adj hálát minden napért, mert ajándék!
2010. nov. 10. 08:06
7/8 anonim válasza:
Szia!
Ezt a pszichiátriai vizsgálatot nehogy valami nagy dolognak tartsd. Bemész leültetnek a székre. Beszélgettek. Te elmondod a tüneteidet, a doktor kérdezget. Ennyi a vizsgálat 5 perc, de akkor már sokat mondtam. Megkapod a receptet, kiváltod és szeded. Általában 2 hét, 1 hónap mulva kell visszamenni, és elmondani, hogy változott e valami. Ha nem, az a jó, akkor marad az a gyógyszer tovább. És kb 3 hónap után jól leszel már. Nem kell erről beszélni senkinek sem. Háziorvosi beutaló sem kell. Telefonon időpontot kérsz, és arra odamész. A te időpontodban nem lesz ott más, csak a doki. Ennyit csak megérne, hogy jól legyél. Ez nem gyengeség, vagy ilyesmi.
Írjál, ha több is érdekel. Én túl vagyok rajta...
2010. nov. 10. 17:54
8/8 A kérdező kommentje:
08:06 sajnálom, hogy ilyen problémáid vannak, és azt is, h én nem tudok így gondolkodni mint Te. Nekem is nagy gondok vannak a gerincemmel 12 éves koromban már műteni akarták, a szememről inkább ne is beszéljünk, emellett van ezer más bajom, ja és 20 éves vagyok. És hidd el, h ezt úgy mondom, h nem vagyok az a kényeskedő típus. Ha vmilyen állat lennék, úgy hívnának "életképtelen". Ha madár lennék, én lennék akit kilöknek a fészekből a többiek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!