Nem hatnak a fülre, az elején tényleg erősítheti. Hogy melyik jobb neked a doki dönti el
okt. 26. 17:16
2/7 anonim válasza:
Négy fő csoportjuk a szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k), szerotonin-noradrenalin visszavétel gátlók (SNRI), a triciklusos antidepresszánsok (TCA-k) és a monoamin-oxidáz gátlók (MAO).
okt. 26. 18:15
3/7 anonim válasza:
Nekem az SNRI gyógyszerek nyugtalan láb szindrómát okoztak, ezért nem tudtam tőlük aludni. SSRI- nél nem volt ilyen.
okt. 26. 18:33
4/7 A kérdező kommentje:
3
Melyik SSRIt szedted? Mennyi idő után hatott? Szedtél hozzá benzot? Nem vitte le a vérnyomást?
okt. 26. 18:35
5/7 anonim válasza:
hagyd az SSRI-ket, lasd escitalopram meg citalopram, mennyi panasz van rajuk. Plusz idejet multak. Ma mar SNRI (duloxetine pl), SNDRI (venlafaxine), tetraciklikus, triciklikus, opioid, analgeziket (pl pregabalin), benzodiazepineket (igen), RIMA-t (moclobemide), meg lehet sorolni. Aki SSRI-t ir fel, kerj mast. Pl amiket felsoroltam. Azok nem igazan hatnak a libidora, de a hangulatra igen. Az egy amire eskudnek nagyon sokan pl, ami 8/10 ha nem 9/10 az a Lamictal. En is szedem, total jo. Itthon is kaphato. Ezt feltetlen kerd a dokidtol. Kb 3 het es mar erzed a hatast, de mar az elso heten egy kicsit is. A teljes legnagyobb hatas nagyjabol 3 het, de tovabb megy 6 - 8 hetig is. 600mg az optimalis, nem 400mg, neurologusom es pszichiaterem szerint.
okt. 27. 08:49
6/7 A kérdező kommentje:
A lamictalnak volt mellekhatása? Nem erősítette fel a szorongást ? Kell hozzá benzot szedni?
A medazepamot ismered?
okt. 27. 20:56
7/7 anonim válasza:
lamictal pont ellenkezoleg. nem erositi fel a szorongast, csokkent nagyon jol. Nem kell benzot szedni, egyaltalan nem olyan mint egy mezei antidepresszans. Nincs felmeneteli nyuglodes meg hulyeskedes. Teljesen artalmatlan, es szinte mindenki isteniti aki ilyen helyzetben van. Ez nem benzodiazepine.
medazepamot igen ismerem, diazepamma alakul at, de... nekem egyaltalan nem csinalt semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!