Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az Escitilt (1.5 szem reggelen...

Az Escitilt (1.5 szem reggelente) mennyi idő alatt, és milyen ütemben lehet abbahagyni?

Figyelt kérdés

Illetve otthagytam a kórházi pszichiátert,magánba járok. Ezt ráírta az ambu lapomra is. Ha visszamennék a kórházihoz,ezt mennyi idő múlva tehetem meg? Jól tudom,hogy fél évet várni kell?

Ezek nem most fognak megtörténni természetesen. Csak érdeklődök,tájékozódok. Köszönöm a válaszokat!

okt. 26. 15:03
 1/7 anonim válasza:
Igen jól tudod fél év,de orvostól is függ. Az escitil abbahagyása úgy javasolt mivel nem szedsz sokat,hogy 1-2 hétig csak 1 szemet veszel be és utána szépen abbahagyod. Viszont ha panasz van ez nem ajánlatos.
nov. 9. 17:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Semmit se segít. Mindegy lenne, ja nem is szedném.

A doki le akarja cserélni más gyógyszerre.

De én másikat se akarok, az az igazság.

nov. 9. 18:13
 3/7 anonim válasza:
De mióta szeded? Ezen gyógyszernek 4-6 hét mire hatni kezd. Viszont ha nem jó és valóban nem segít engedd a dokinak,hogy lecserélje rengeteg szer van ami nagyon jó. Mondjuk a citalopram se rossz gyógyszer,de nem vagyunk egyformák.
nov. 9. 19:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Február 28 óta
nov. 9. 19:12
 5/7 A kérdező kommentje:

2022 óta van súlyos depresszióm.

2023 márciusban mentem pszichológushoz.

2024 február 28-tól szedem a gyógyszert.

Azon kívül, hogy elnyom,nem segít. Öngyilkossági gondolataim vannak, és nem múlik el. Hol erősebb, hol gyengébb. De már nem bízok benne,hogy elmúlik. Túl sok a traumám,amiket nem tudok feldolgozni (mindenféle bántalmazás családon belül).

nov. 9. 19:16
 6/7 anonim válasza:
Ezen nem a gyógyszer fog segíteni. A gyógyszer egy jó mankó,de igazán te magad és egy jó pszichológus fog tudni segíteni. El tudom képzelni,hogy nem egyszerű egy ilyen élethelyzet. Kívánok neked kitartást. A gyógyszert meg ha ilyen régóta szeded valóban hatnia kelett volna próbálj az orvossal egyeztetni és másikat kérni helyette hidd el fog adni.
nov. 9. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:

A jó pszichológusom kitett 1 év után, hogy meggyógyultam (nem..).

Ő volt az,aki megnyitott engem. Nagyon zárkózott vagyok. Ő mindent tud rólam.

De 1 évig volt hajlandó velem foglalkozni.

Most járok magán pszichiáterhez. De itt (Nyíregyháza) a magán is 3-4 hetente 1x van. Mindenki.

Az sztk-s is 4 hetente 1x. Vagy 6 hetente.

Ez nekem így nem jó,2 alkalom közt nagyon szenvedek.

Nem tudom, mi lenne a jó. Komolyan.

A családomban is egyedül vagyok, nem érdeklek senkit.

(40 éves nő vagyok, férjjel,gyerekkel). Két éve nem kérdezik meg,mi a baj. Senki.

nov. 9. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!