Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan adjam vissza a pozícióm...

Hogyan adjam vissza a pozíciómat úgy, hogy ezzel ne kavarjak túl nagy port?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég kineveztek egy nagyobb pozícióba a munkahelyemen, a héten tanulok be, és jövő héttől már élesben, egyedül kell helytállnom. Viszont én egyáltalán nem érzem idevalónak magam, túl sok ez nekem egyszerre, és már most gyomoridegem van a nap minden percében. Aludni sem alszom normálisan, mert folyamatosan felriadok, és nézem az órát hogy mennyi időm van még, mielőtt be kell mennem dolgozni. Amikor pedig felkelek, sírok, annyira elkap a szorongás. A sztorihoz hozzátartozik hogy nem kaptam gondolkozási időt, mert az előttem lévő kolléga is visszaadta a pozit, így azonnal kellett valaki a helyére. Természetesen igent mondtam, a pénz miatt. De nagyon rosszul érzem magam, és úgy érzem, ez meghaladja a képességeimet. Két napom maradt megtanulni mindent, de még mindig minden egyes dolog új nekem, egyszerűen nem látom át a dolgokat.

Viszont a baj velem az, hogy nem tudok nemet mondani, főleg a “nagy-naaagy” főnöknek nem, és nem tudom, hogyan közöljem vele ezt. Félek, hogy utána mit fognak gondolni rólam a cégnél..

A szerződésem már megvan, igaz, csak novembertől érvényes.

Hogyan közöljem ezt a főnökkel? Vagy mit csináljak, hogy ne szorongjak ezen ennyire? Kérlek aki járt már hasonló cipőben, adjon nekem valami tanácsot! Szorít az idő :(

Köszönöm előre is.

okt. 22. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Esetleg hivatkozhatsz valamilyen olyan újonnan felmerülő (valós vagy fantázia-eredetű) külső körülményre, amit a cég nem tud ellenőrizni. Pl. várhatóan hamarosan valamelyik idős hozzátartozódat kell majd rendszeresen ápolnod, megváltozott a házastársad műszakbeosztása, olyan kollégval kerülnél főnök-beosztott relációba, akivel kapcsolatban nem lenne etikus (nevet nem szabad mondani hozzá) stb. Biztosan így is fog majd port kavarni, de talán némileg tompítja.

De még jobb lenne, ha nem mondanád vissza az új pozíciót, hanem jeleznéd, hogy hosszabb betanulási időt és fokozott támogatást kérsz az új beosztás betöltéséhez. Ezt az időt felhasználhatod arra, hogy képbe kerülj minden olyan kérdéssel kapcsolatban, ami egyelőre gondot okoz. Ill. olyan belső kapcsolatrendszert alakíts ki, amelyre támaszkodni tudsz, ha később mégis elakadnál valamiben. (Konzultáció, tapasztalatcsere, a korábban hasonló helyzetben hozott döntések és a társ szakterületek véleményének megismerése stb.)

okt. 22. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Voltam vezető pozícióban. Soha többé. Sajnos ennek ellenére most megint egy olyan munkaköröm van, ahol vezetői feladatokat kell megoldanom viszont a bér minimális. A főnököm kihasználja a képességeimet és mindent leoszt rám vagy egyszerűen magamra hagy és kénytelen vagyok megoldani, miközben ő magánügyeket intéz. Most tervezek váltani.
okt. 23. 03:00
 3/6 A kérdező kommentje:
A probléma az, hogy sajnos nincs lehetőség hosszabb betanulási időre. És úgy érzem, hogyha lenne sem akarnám ezt csinálni, egyszerűen ez nem nekem való munkakör. Iszonyúan megbántam, hogy igent mondtam. Holnap délutánra megyek, úgy tervezem előtte délelőtt felhívom a főnökömet és elmondom neki mi a helyzet. Nagyon szorongok emiatt, legszívesebben aludnék egész nap hogy ne tudjak ezen agyalni folyamatosan.
okt. 23. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyszerű néha jobb, és nem vagy attól kevesebb, hogy egy túlterhelt vezetői pozícióra nem vagy alkalmas úgy érzed, hidd el sokan nem azok pont azért egy hólyag egy csomó vezető, mert a stresszt nem tudják kezelni, és a dolgozón csattan a végén. A legjobb ha arra hivatkozol, hogy neked ez túl sok feladat, és az előző munkakörödet jobban szeretted, és bírtad nincs ebbe semmi ciki, vagy megvetnivaló gondolom meg voltak veled elégdve, és ezért adták oda ezt az opciót neked nem másnak, szóval nem fognak emiatt kirúgni, vagy megdorgálni. Ha "nyugatiasabb" a cég akkor a mentális egészségedre is hivatkozhatsz, hogy ez neked túl sok, és nem érint jól mentálisan. Nemet meg meg kell tanulni mondani, mert ha nem tudsz az az élet minden pontján nehezebbé teszi az életed, sajnos ezt magamról tudom.
okt. 23. 20:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Tegnap visszaadtam a pozit, egész jól fogadták. Próbáltak rábeszélni, hogy maradjak, de nem engedtem az álláspontomból.

Javaslom minden hasonló helyzetben lévő embernek, hogy lépjétek meg ti is, mert hatalmas teher esik majd le a vállatokról :)

okt. 25. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Jól tetted. Én nagyon megbántam, hogy nem hallgattam a megérzésemre. Vezetőként 0-24 h-s rabszolgát várnak a legtöbb helyen, csak van ahol ez anyagilag megéri.
okt. 26. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!