Hogyan adjam vissza a pozíciómat úgy, hogy ezzel ne kavarjak túl nagy port?
Sziasztok!
Nemrég kineveztek egy nagyobb pozícióba a munkahelyemen, a héten tanulok be, és jövő héttől már élesben, egyedül kell helytállnom. Viszont én egyáltalán nem érzem idevalónak magam, túl sok ez nekem egyszerre, és már most gyomoridegem van a nap minden percében. Aludni sem alszom normálisan, mert folyamatosan felriadok, és nézem az órát hogy mennyi időm van még, mielőtt be kell mennem dolgozni. Amikor pedig felkelek, sírok, annyira elkap a szorongás. A sztorihoz hozzátartozik hogy nem kaptam gondolkozási időt, mert az előttem lévő kolléga is visszaadta a pozit, így azonnal kellett valaki a helyére. Természetesen igent mondtam, a pénz miatt. De nagyon rosszul érzem magam, és úgy érzem, ez meghaladja a képességeimet. Két napom maradt megtanulni mindent, de még mindig minden egyes dolog új nekem, egyszerűen nem látom át a dolgokat.
Viszont a baj velem az, hogy nem tudok nemet mondani, főleg a “nagy-naaagy” főnöknek nem, és nem tudom, hogyan közöljem vele ezt. Félek, hogy utána mit fognak gondolni rólam a cégnél..
A szerződésem már megvan, igaz, csak novembertől érvényes.
Hogyan közöljem ezt a főnökkel? Vagy mit csináljak, hogy ne szorongjak ezen ennyire? Kérlek aki járt már hasonló cipőben, adjon nekem valami tanácsot! Szorít az idő :(
Köszönöm előre is.
Esetleg hivatkozhatsz valamilyen olyan újonnan felmerülő (valós vagy fantázia-eredetű) külső körülményre, amit a cég nem tud ellenőrizni. Pl. várhatóan hamarosan valamelyik idős hozzátartozódat kell majd rendszeresen ápolnod, megváltozott a házastársad műszakbeosztása, olyan kollégval kerülnél főnök-beosztott relációba, akivel kapcsolatban nem lenne etikus (nevet nem szabad mondani hozzá) stb. Biztosan így is fog majd port kavarni, de talán némileg tompítja.
De még jobb lenne, ha nem mondanád vissza az új pozíciót, hanem jeleznéd, hogy hosszabb betanulási időt és fokozott támogatást kérsz az új beosztás betöltéséhez. Ezt az időt felhasználhatod arra, hogy képbe kerülj minden olyan kérdéssel kapcsolatban, ami egyelőre gondot okoz. Ill. olyan belső kapcsolatrendszert alakíts ki, amelyre támaszkodni tudsz, ha később mégis elakadnál valamiben. (Konzultáció, tapasztalatcsere, a korábban hasonló helyzetben hozott döntések és a társ szakterületek véleményének megismerése stb.)
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Tegnap visszaadtam a pozit, egész jól fogadták. Próbáltak rábeszélni, hogy maradjak, de nem engedtem az álláspontomból.
Javaslom minden hasonló helyzetben lévő embernek, hogy lépjétek meg ti is, mert hatalmas teher esik majd le a vállatokról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!