Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha gyenge idegrendszerű,...

Ha gyenge idegrendszerű, mentális beteg, sikertelen családból jössz, miért ennyire 100%-ig biztos, hogy te is az leszel? Van bárki aki tud ellenpéldát mondani, hogy legalább a remény meglegyen?

Figyelt kérdés

Persze, azt megértem, hogyha ordító, személyiségzavaros, depressziós környezetből jössz, akkor nagyobb az esély arra hogy te sem leszel jól. (Mint ahogy orvosok sem segghülye gyári munkás szülőktől lesznek)De miért kell hogy ennyire fixen ismétlődjön benned is a balsors, úgy mint a szülőknél, nagyszülőknél?

Volt egyáltalán valaha olyan a világtörténelemben, hogy valakinek mindkét szülője traumatizált, depressziós és ideggyenge volt és a gyerek mégis ki tudott jönni ebből, ha kezelték? Vagy eleve egészséges elmével született?

Mert arra pl van példa, hogy okos embernek nagyon hülye gyereke születik, lásd pl Kiszel Tünde kiemelkedő orvos apját.

Akkor nálunk miért ennyire lefixált ez a minta, hogy ideggyenge sikertelen szülő, ideggyenge sikertelen gyerek?

Egész életemben követni fog ez?

okt. 18. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Ki mondta hogy így van? Nincs ez lefixálva, legfeljebb most nagy divat lett, hogy mindent a pszichére és a genetikára fogni. A férjemnek és nekem is alkoholista volt az egyik szülőnk, mi nem lettünk azok, Sőt a férjem szakmájában egy sikeres ember lett.
okt. 18. 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Mindkét szülöm alkoholista. Én antialkoholista lettem. Ösztönösen.

Sokat veszekedtek apróságokon is. Én nyugodt, békés természetű lettem. Ösztönösen.

okt. 18. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nagy az esélye, mert nincs előtted pozitív minta.

Nekem mindkét szülőm problémás. Eleve a kapcsolatuk is erre épült.

Apám nem kellett senkinek, mert szorongó, anyám ráakaszkodott, irányította.

0 szülői háttérrel 3 gyerek.

Mindkettő sokgyerekes családból származik, semmit nem foglalkoztak velük a szüleik.

Egész életünkben apánkat hallgattuk, hogy az élet szenvedés, neki rossz, miattunk áldozta fel az életét.

Anyám, amint dolgoznia kellett elkezdett inni, már 20 éve iszik, de apám is.

Velük élek egy fedél alatt, 36 évesen. . .

okt. 29. 06:13
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as, miért kellene pozitiv minta? Amit veled tesznek és neked nem jó, azt te megtennéd mással? Akarsz-e fájdalmat okozni másoknak vagy sem? Tudatosság!!!!!
okt. 31. 19:10
 5/5 A kérdező kommentje:

3 na erről beszélek

Én is az anyámmal élek 30 felett..

és nem látom a kiutat

Soha nem lesz senkim és egy fizetésből nem is fogok tudni megélni.

Totál kilátástalan

2 ideggyenge beteg szülő után nincs kiút

okt. 31. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!