Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?
Tisztelt Kérdező!
Úgy gondolom, az előttem szóló mindent leírt. Szerintem mindenképpen menj el a pszichológushoz. Segítenék az én példámmal, mert tudom, hogy én is OCD - s vagyok - bár szerintem egy kicsit talán mindenki, max nem tudja, vagy nem ismeri be - de nálam ez nagyjából kimerül a kényszeres kézmosásban. Illetve, nem tudom, hogy ennek is az OCD - hez van - e köze, de itthon félek egyedül. Pontosabban szorongok, azt hiszem, ez helyénvalóbb kifejezés. Sőt, kényszerképzeteim is vannak néha, de ebbe nem mennék bele, elég annyi, hogy én is tudom, hogy baromság. Viszont amit én ajánlok jó szívvel és nálam beválik, ha Rád törnek ezek az érzések/hallucinációk/téveszmék, menj emberek közé. Ha más nem, menj el egy plázába, egy térre, ahol sok ember van. Nekem ez mindig segít, azt sugallja, hogy nem vagyok egyedül. Vagy csak hívj fel valakit, akiben bízol, akit szeretsz. Együttérzek Veled, mert az emberek nagyon nem megértőek, csak megbélyegeznek, hogy bolond, meg hülye, pedig egyáltalán nem vicces ez az állapot. Remélem, tudtam segíteni. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!