Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mondjak nektek is allandoan...

Mondjak nektek is allandoan hogy mit hogy kene?

Figyelt kérdés

Nekem allandoan mondjak, hogy menjek dolgozni, menjek ide, menjek haverokhoz (0 db), menjek ismerkedni, ne lustalkodjak. Ilyenek.

Akkor most en is jojjek ilyenekkel, hogy menjenek jobban dolgozni mert amit csinalnak az egy kalap szar minoseggel egyenlo es hajtsak magukat, menjenek a varos masik reszere levegore mert ott jobb. Menjenek a 30. haverjukhoz, amikor csak 2 db van.Akkor menjenek parkapcsolatot formalni olyanokkal akiket nem is ismernek. Ne lustalkodjanak amikor hazaernek, es menjenek mosni, minden porszemet felnyalni, felporszivozni. Nem kene lefogynod? Nem kene megvalogatni mit eszel?

En is johetek ilyenekkel. Szoktam is mondani, de ugye mi van ekkor.. "te beteg vagy". Persze nem nyiltan mondjak ki, de latni rajtuk a megvetest a betegsegem miatt..

okt. 7. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Az ilyesmit meg sem kell hallani. Általában nem is segíteni akarnak, csak magukat jobb fényben feltüntetni, mert "milyen jókat mondtak".

De sokra nem mész vele, ha alapból mindenki utál, nincs pénzed (csak munkahelyed, ami éppen annyit ad, hogy még ne halj éhen, de tartalékra már lehetőség sincsen), és lelki problémáid miatt az evésben, gyógyszerekben, (alkoholban, drogban) találod meg azt a rövidke boldogságot, ami legalább egy kicsit kiszabadít ebből az egészből. Amúgy meg csak kínlódod végig a napokat, aminek semmi értelme nincsen. És sosem lesz jobb.

Én feladom. Még van 1-2 elintéznivaló + megakarom várni a téli időszámítást még. De ezen felül nincs már semmi. A karácsonyhoz már nincs erőm.

okt. 7. 08:20
 2/8 anonim ***** válasza:

1-es, nem szeretném megmondani, hogy mit kéne csinálnod, de kérlek, ezt az oldalt olvasd el, ha jól értettem, hogy mire célzol.

[link]

okt. 7. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:

2.

Értékelem a kedvességedet, de az ilyen oldalaknak sajnos sok értelme nincs. Mármint már voltam ilyen helyzetben, csak akkor elrontottam, gondoltam majd most kicsit más lesz, orvosi kivizsgálás, meg én magam is erősebb leszek "ami nem öl, meg az megerősít", de nem így lett.

Egészségügyi alapon nem történt semmi, sőt csak romlottam azóta. Az a sok vicik-vacak gyógyszer amit adnak, sajnos nem jó semmire. A 10 perces "beszélgetés" az orvossal is kb. a "Hall engem, lát engem? Akkor minden oké. Nesze Frontin, antidepresszáns meg altató. Viszlát 2 hónap múlva" szintűek. Ha valamelyik előbb elfogy, akkor lecseszés, de ugyanez történik. Nincs kapacitás másra.

A borderline-om is olyan, hogy "valószínűleg van", de nincs lehetőség arra, hogy olyan vizsgálatokon vegyek részt, ahol erről hivatalos papírt is kapok. Így van egy "nagyon valószínű" rész, amit az engem régebb óta ismerő pszichiáter mondott, de ebből nem lesz rendes diagnózis soha. Magándokihoz eljárok néha, de csak kb. 6 hetente egyszer, mert többre nem futja.

Az életem pedig már reménytelenül javíthatatlan. A fizetésem röhejes - kb. most így fizetés előtt pont annyi pénzem van, mint anno volt munkanélküliként is. -87 Forint a számlán, párezer a tárcában. Ha egy napot késik a fizetés, akkor szerdán már nem ebédelek. "Nyaralni" 13 éve nem voltam. Az elhunyt nagyapám ruháit hordom zömében, mert újakra nemigen futja. Cipő és farmer, amit átlag 2 évente muszáj újravásárolni, sok-sok aggodalom után. Autóról nem is álmodom, pedig jogosítványom van. Ha nem fizetné a cégem (kis iroda) az utazásomat, bejárni se tudnék. Így legalább van megyebérletem és tudok ide-oda utazni, de csak a megyehatárokig.

Utoljára tavasszal vettem magamnak olyan dolgot, ami nem a közvetlen túléléshez kell (pár antikvár könyvet, mert leárazás volt és szeretek olvasni).

Rettegés az életem, hogy mikor mi megy tönkre és nem lehet majd pótolni. Haza kellett költözzek az anyám házába, ami nem tesz jót az amúgy is alacsony önértékelésemnek. Rendesen "leadózom" a fizetés felét, de ami marad, az kb. semmire sem elég. Félek, mikor nem fog tovább menni. Damoklész kardjaként lebeg a fejem felett egy sereg dolog, és az olyanok, mint az altatófüggőség vagy az értelmetlennek ható munka, csak a kisebbek.

Nem érzem azt, hogy kibírnék még egy olyan nyarat, mint az idei. A vármegyebérlet mentette meg az életem, mert az otthonom elviselhetetlenül meleg volt (31 fok éjjel, 33 nappal) így a vonaton sunnyogtam délutánonként, mert ott kb. volt hűtés. Vagy az irodában, volt hogy itt is aludtam délután, amikor nem volt már itt senki.

Kevés vagyok én az élethez. Nincs kiút. Tudom, ez lehangoló, így nem szoktam beszélni róla. De most nem tudtam megállni.

okt. 7. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó én miattad írok. Szintén borderline, jelenleg nincs munkám, pedig mindenem a munkám volt. A pénz volt az életem célja. Biztos vagyok benne, hogy javulni fog a helyzeted, egyértelműen látszik, hogy teszel érte. A szülőknél lakni mentálisan terhelő lehet, nekem inkább segítség, mert így kevesebb a kiadás és nem kell főzni meg ilyesmi. Tudom milyen 80 órát lenyomni egy héten, vendéglátás, kereskedelem.. egy dolgot keress amibe kapaszkdohatsz, elég egyetlen egy dolog. Nekem a pénz az, de régen pl a frontin volt. Mindig van remény, mindegy mi tart életben, a legfontosabb, hogy legyen egy dolog amit vársz, ami örömet okoz. Ez akár az is lehet, hogy minden nap olvasol és már megérte élni aznap
okt. 7. 15:58
 5/8 A kérdező kommentje:

szerintem a 4 nem teljesen erzi at a szimpatiat amit a 3 irt, mert amiket javasol az oke, de csak az, "oke". En oszinten a 3-ashoz nem tudok mit mondani. Kegyetlen de nem is jo szo ra, nincs is szo ra, tarsadalmi, javaslat, hogy menj ide-oda nekem nincs mert en is igy vagyok, marmint erzelmileg (se, mint amennyire te szerintem). Olvasol... lehet errol filozofalni de ennyi? En ezt szoktam kerdezni magamtol. Ez az eletem, felkeljek, ezt csinaljam, valamit csinaljak, majd aludjak es jon a ciklus? Masoknak meg parkapcsolat, mikro bedoglik azonnal vesznek ujat, nemhogy ha a huto mondja fel, 5-mp-ben neten rendelik az ujat ~700 000ft-ert. Csalad osszedobja, nevetseges hitellel akar. Es azon megy a vita, hogy milyen iPhone-t vegyenek. Nem irigyseg de erted. En is, te is szerintem ertjuk, ez groteszk ez az ellentet, hogy ki hogy el.

A link amit kuldtek, sajnalom nem szidalmazas, de mar az elso mondatnal "Nincs egyedül. Élete során sok embernek van öngyilkossági gondolata". Igen vannak, de a legnagyobb problema ha tesz is erte. Mindenkinek van ilyen gondolata, de komolytalan. Soknak, ha nem rengetegnek, van, aki ment. beteg. De aki bemegy dolgozni, meg ismerek olyat aki 12 orazik es hazaer majd keszul egyetemre zarovizsgara, full motivacio. Az ilyet nem mond. Nincs sokaknak ongyilkossagi gondolata.

3, en a helyedben oszinten euforiaban elek, hozzad kepest... borzaszto amin atmesz istenem. Gondolom mivel erre a kerdesre irtal, vannak akik radkopik, hogy semmirekello, naplopo meg ilyenek, de csak gondolom. Hogy mit tudok tanacsolni... amit egyszer nekem is mondott egy csaladtag. Es szo szerint kimondta. Lehet be volt allva, lehet nem, elmondtam neki mi van velem, szo szerint mondta es mondta, hogy sajnalja borzaszto lehet, o el sem tudja kepzelni, akkor

okt. 8. 09:20
 6/8 anonim ***** válasza:

5.

Mit mondott végül a rokonod?

okt. 8. 10:10
 7/8 A kérdező kommentje:
"Azt, hogy oljem meg magam akkor, nem tudok mast mondani, borzaszto lehet" - elotte lustanak, motivalatlannak hivott meg ossze vissza ilyenek es nem "erdemlem meg, hogy nagybacsi legyek a gyerekeinek".
okt. 8. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Szarni már rá az egészre. Minden nap rosszabb, mint az előző volt. Keserves lesz még ez az október, úgy kínlódom végig az összes napot, hogy "valahogy majdcsak túl leszek rajta", de ez így hol boldogság vagy öröm? Egy nap úgyis kirúgnak, mert a teljesítményem ezzel arányosan romlik, vannak napok, amikor szinte semmit nem haladok, az egyetlen szerencsém, hogy itt ez hetekkel később fog feltűnni.

Meg nem is igazán érdekel már. Akkor vagyok boldog, amikor éjjel alszom és álmodom, meg még egy módja van, amivel átlag egy hétig boldog tudok lenni, de nem erről nem szabad beszélni. Néha még 1-1 film, regény vagy régi játék még beránt annyira, hogy úgy érezzem, hogy "nincs baj", de ez csak illúzió. Baj van, és nem megoldható. Ha egy autóban elromlik a fék, az javítható, de ha az egész kasztni el van rohadva, azon már nem segít semmi.

Nem boldogít semmi, nem érzek semmi iránt lelkesedést.

Az ismerőseim eléggé leszarnak, az a 3 ember, akivel beszélgetni szoktam, egy ideje nem nagyon reagál, pedig nagyjából igyekszem normálisnak látszani, kerülni a nagy panaszkodásokat. De még így sem kellek egyiküknek sem. Én ezt nem bírom tovább. Már nem akarok új embereket megismerni. Gondolom úgyse sikerülne.

Eh. Annyira mindegy már. Még elmegyek dokihoz a jövő héten, hogy írja fel a leg-leg-legbrutálisabb gyógyszert, ami van, hátha. Már leszarom a mellékhatásokat. Persze arról kussolok, hogy mi fog történni, ha nem jön be. Nem akarom, hogy bezárjanak. Még ha használna, akkor belemennék, de semmi értelme sincs, tapasztalatból tudom.

okt. 8. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!