Mennyire lehetne jól keresni mint magán szexuálpszichológus?
Érdekel a képzés. Tisztában vagyok vele hogy egyetemes maga a képzés viszont láttam ilyen kisebb képzéseket is, hátha abból lehetne menni akár felsőbb oktatásba is.
Szerintetek mennyire keresett? Úgy látom hogy rengeteg párkapcsolat eléggé rossz állapotban van.
Empatikus ember vagyok, át tudom érezni mások problémáit és külső szemmel vizsgálni a problémákat. Szeretek emberekkel foglalkozni.
Eléggé nyitott vagyok szexuális téren és szeretek tájékozódni.
24 éves vagyok, most töltöm a 25 évemet októberben, nő vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget.
1. Értem, köszi! :)
Akkor nem tudom a többi képzés mire is jó, mire van?
Én sem tudom (főleg így látatlanban), de ebben az országban sajnos nincsenek megfelelően szabályozva az egyes szakmák kompetenciaterületei. Pont ezért van, hogy kineziológusok, coachok és hasonlók hirdetik magukat komoly pszichés problémák kezelésével is, amihez kicsit sem értenek. Gondolom hasonló lehet itt is a helyzet. Néhány hónapos tanfolyamok elvégzésével senki nem lesz jogosult mentális betegségek vagy akár szexuális diszfunkciók kezelésére. Egy "sima" (mesterképzést végzett) pszichológus sem ért ezekhez, pont ezért vannak az öt év egyetem után még több éves szakképzések. Ezt nyilván egyesek nem akarják megcsinálni, mert túl hosszú, úgysem veszik fel őket, stb., ezért más megoldás után néznek. És akkor jönnek a képbe ezek az egyéb tanfolyamok, ahol elhitetik a résztvevőkkel, hogy ilyen-olyan szakemberekké válhatnak. Hát persze, néhány hónapnyi tanfolyam pont ugyanannyit ér, mint 7 év egyetem. :D Nem lehet úgy emberekkel foglalkozni, hogy nem tudod a szakmai alapokat, vagy éppen azokat a dolgokat, amiknek normál esetben azokra kéne épülnie. Az 5 év egyetem is rengeteg elméleti tudást ad, amit lehetetlen ennél rövidebb idő alatt elsajátítani. Pont ezért kéne törvényileg szigorúan szabályozni ezeket az egyéb képzéseket, mert nevetséges és kifejezetten veszélyes, amit egyesek normális képzettség nélkül állítanak magukról.
Szóval azt tudom javasolni, hogy ha ez érdekel, akkor vágj bele, felvételizz pszichológia BA-ra. Sosincs késő, vannak nálad jóval idősebbek is pszichológia szakon. Igen, hosszú lesz, nem is egyszerű, de legalább nem leszel kókler a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!