Ha valaki pszichozist kap hirtelen az tudja, hogy abba van most ?
Ez attól is függ, hogy tudja-e hogy van neki ez a kórkép, egyszeri vagy rendszeres dolog ez nála.
Ez lehet bipolár tünete, függőség miatt kialakult tünet, skizofrénia tünete, agytumor vagy sérülés okozta állapot.
A pszichózis egyik fő tünete, hogy az ember elveszti a realitás érzékét, téveszméi vannak, cikáznak a gondoatai, hallucionál.
Ha valaki tudja magáról, hogy hajlamos ilyen epizódokra, akkor az első jelek után tud szólni, hogy úgy néz ki lesz valami, figyeljetek rám lécci.
Viszont az epizód közepén racinálisan nehéz kitalálni belőle, mert az egyik jellemző elem itt, hogy a beteg üldöztetve érzi magát.
Ha megkérdőjelezel dolgokat amiket mond vagy hisz, lehet meg jobban bepánikol, és ellened is fordul.
Simán be tud durranni gyorsan is a pszichózis, de azért szoktak előjelek lenni, csak nem olyan könnyű észrevenni azokat. Skizofréneknél és bipolárisoknál jellemzően könnyű, mert alapbetegség tünete, de akinek csak átmeneti pszichotikus zavara van, esetleg valami organikus dolog miatt alakul ki, annál nehezebb.
Nekem gyógyszer váltotta ki pl. Sejtettem, hogy valami nem oké, de mivel soha életemben nem tapasztaltam ilyet, ezért gőzöm nem volt, hogy mi történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!