Szerintetek keresek egy pszhihologust a keresztlányomnak?
Inkább egy kis dopaminbőjt. Az a baj, hogy ezek a mai tinik egész nap pörgetik a tiktokon meg minden mást, ami hírtelen dopaminlöketet nyom be. reggelre pedig a szervezet úgy áll be, hogy már eleve leviszi a dopaminszinten, hogy egy magas dopaminlöket ne károsíthassa.
Inkább a napi rutinjában lehet a probléma. Másik meg, hogy ebben a korban egészen könnyen bele lehet esni ebbe a tinikori kiégésbe. Mikor már az embernek reggel kivan mindene amikor lecsörög az ébresztő. Főleg ugye vége a vakációnak és most lehet korán kelni. Nekem horror volt ez az időszak.
Néhányan, mint ahogy én is elkezdtünk kalandozva dopaminlöket után nézni. persze akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mi az a dopamin. Ez a lázadó időszak. a fiatalok elkezdenek iszogatni, füvezgetni, adrenalinra vadászva betörésekbe keveredni. csak ugye ma már más idők járnak. A telefonoktól elkényelmesednek.
Persze egy szakember is elmondhatja mindezt jó pénzért. A vége úgy is ugyanaz lesz. keressen magának valami hobbit, közösségi tevékenységet, menjen sétálni, rajzoljon, írjon, énekeljen, táncoljon.
mit lehet javasolni egy 16 évesnek? Őszintén, olvassál még több könyvet, mert benne van a megoldás a bajaidra? Jó ötlet, de már a suliban kapott olvasnivaló is sok.
Nézhetne erről youtube-on videókat. De a neheze ugye az, hogy a gyakorlatba átültetni mindezt. Meglehet az is elegendő, ha naplót készít és beleírja a bajait. Ha kiírja magából az ember az érzéseit, akkor azért egy időre meg is tud szabadulni tőlük.
36 éves vagyok. Én rosszul kezeltem a saját helyzetemet ebben a korban: betörések, lopások, alkohol, drog. 15 év szenvedés következett, mire Isteni csodával valahogyan kikászálódtam a gödörből és elkezdtem élvezni az életet. Jobb ezt időben kezelni. Nem gyógyszerrel, hanem életvitel vagy napi rutin, tevékenységek megváltoztatásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!