Pszichiátriai vagy addiktológiai regab javasolt? Többi lent.
Sziasztok!
Ambuláns kezelés keretében hagytam el drogokat 2,5 hónapja. Pszichiáter gyógyszert ír. Nem leszokáshoz, hanem a már szerfogyasztás kezdete előtt is meglévő betegsémre. 13 éve kezelnek gyógyszerrel. Nem szedek se mást, se többet. A betegségeim közül is csak arra kapok gyógyszert, ami terápiával nem gyógyítható. Heti 1x-i egyéni pszichoterápia mellett járok függőknek való önismereti csoportba és NA-ra. Így heti 3-4x kapok "segítséget". Dolgozok és nyelvet tanulok.
A szer elhagyás első 3 hetében erős testi megvonási tünetem volt. Sóvárgás az elején és azóta is ritkán van, és hamar elmúlik. Nagyon szeretnék végleg leállni mert a végén már nagyon-nagyon sok szenvedést okozott a fogyasztása és ezen kívül is ezer érvem van arra, hogy miért álltam le.
Hatalmas megkönnyebbülést jelentett, hogy a fogyasztása miatti szenvedés véget ért. Józanul éltem át drogszerű mámort mikor a testi megvonási tünetek elmúltak. Elkezdtem újra dolgozni (pár hét maradt ki megvonási tünet miatt), tanulni (ebben a formában, intenzitásban nekem hobbi), sok örömteli tevékenységet találtam. Aktív, leállni nem szándékozó függőkkel kapcsolatot megszakítottam. Költözés is tervben van.
Szer nélkül sokkal jobban érzem magam!
A leállás kezdetén több szakember mondta, hogy jobb lenne rehab, de ambuláns is sikeres lehet. Ambulánst válaszrottam és úgy tűnik, hogy így is sok segítséghez jutok.
Felmerült bennem, hogy ha esetleg idővel rehabra mennék, akkor inkább addikt jellegű vagy pszichés rehab lenne indokolt? Pl 4-6-8 hónapos absztinenciával még az addikt indokolt? Vagy akkor már inkább a pszichés bajomra kellene fókuszálni?
Ti rehabra költözés előtt mennyi ideje voltatok már absztinensek?
Skizoaffektív
Traumatizáltság
Személyiségzavar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!