Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni, ha már nem...

Mit lehet tenni, ha már nem bírom a politikai helyzetet?

Figyelt kérdés
Rengetegszer megfogadtam, hogy nem érdekel tovább a politika. De ezek az aljadékok mindig csinálnak vmit, ami személyesen érint. Kezdem nem bírni tovább. De nem érzem hogy pszichológus tudna ezen segíteni...
szept. 4. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül! De vannak nagyon jó módszerek, amikkel a fókuszodat áthelyezheted, ez a saját érdekedben, a mentális egészségedért nagyon hasznos és fontos. Pszichológus is tud segíteni ebben! Néhány példa:

-a hírfogyasztàs drasztikus csökkentése, social média pörgetés leállítása, a politikai témájú hírek/hirdetesekre folyamatosan nyomni a "nem érdekel"-t és egy idő után nem azokat fogja dobálni.

-a saját mikrokörnyezetedre koncentrálni. Nézz körül egészen kis közösségi szinteken magad körül (marmint család,barátok,munkatársak), és azok problémáit kezd vizsgálni (értem,hogy lefolyik a politika és nem jó, én is ebben vagyok, de más a fókusz), és azt nézni, abban a kis közösségben mit tehetsz,hogy jobb legyen. A nagy országos politika tehetetlenségéhez képest erőt és motivációt ad, ha cselekvőképesnek kezded érezni magad a mindennapokban. És cselekvőképes leszel! Mindig van mit tenni magunk körül. :)

- mindfulness, tudatos jelenlét, autogén tréning, meditáció, ezeknek nézz utána, a jelenben élni.. mozogj, kapcsolja ki ,legyél többet s természetben.

Ezek nagyban segíteni fognak az idegrendszerednek, mentális egészségednek. Remélem valamit tudtam segíteni, és ez abszolút valós és létező probléma, ne félj szakembertől segítséget kérni!

szept. 4. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Pár napig nem követem, és arconcsap valamivel.
szept. 4. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Le kell jönni a hírekről, de nem napokra, hanem hetekre. Sőt: a politizáló embereknél is el kell terelni a témát. Heteken, max 1-2 hónapon belül csodás változást fog hozni, ez első kézből a saját tapasztalatom.

Tudom, hogy ez úgy hangzik, mintha azt mondanám neked, dugd a fejed a homokba, mert ha nem látod, nem fáj. Pont a fordítottja igaz: valójában a hírportálok olvasgatása teljesen eltorzítja a valóságérzékelést.

Ha érdekel, szívesen kifejtem bővebben, mert az, hogy véletlen leálltam a közéleti tartalomfogyasztással, olyan élmény volt, mint amikor egy oxigénhiányos szobára ablakot nyitnak, és hirtelen kitisztul a fejed.

szept. 4. 13:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy: Ne nézz TV-t, vagy ha nézel, akkor ne nézz közszolgálati adót, ne nézz tv2, rtl és a hozzájuk tartozó alcsatornákat, ne nézz politikai csatornákat.

Nézz helyette természettel, természettudománnyal foglalkozó adókat, humorral foglalkozó adókat, főző csatornákat, mese csatornákat...

Kettő: Töröld magad a közösségi platformokról, vagy függeszd fel a fiókodat. Ott sok tartalom ér, ami nem jó. Járj el könyvtárba, olvass értelmes dolgokat.

Racionalizáld a pénzed és ne költs feleslegesen, úgy lesz tartalékod.

Sajnos a politika beleszól mindenbe, de ha pénzügyileg próbálod magad függetleníteni, akkor könnyebb az élet.

Mozogj gyakrabban. Egy kis fizikai erőltetés jót tesz, illetve a gondolataid is más téren járnak majd.

De ezektől függetlenül, ha úgy érzed, menj nyugodtan pszichológushoz, vagy kérd pszichiáter tanácsát.

szept. 29. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!