Mit tegyek ha nem érzem jól magam az életemben?
Figyelt kérdés
Lassan 5 éve van emetofóbiám, de előtte nem bontakozott ki annyira. Az egész úgy kezdődött hogy napokig hányingerem volt valamitől, de utána elmúlt. Jártam pszichológushoz is, az sem nagyon segített mert ott sem tudtam kiadni magamból ezt az egészet. Mostanában volt hogy este az ágyban feküdtem és hevesen vert a szívem meg verejtékeztem, melegem volt belülről. Mi lehet ennek a szorongásos fóbiámnak az oka? Az eletkorulmenyeim? Tavalyelőtt bullyingoltak a suliban, amiatt sem szerettem iskolába járni, általánosban sem kedveltek már az első pillanattól kezdve valamiért. Sajnos egy teljesen idegen városba kerültem, senkit sem ismertem. Az a legrosszabb hogy nem szeretek gyerekek közelében lenni, sem buszon sem nagyon máshol. Max az 1-4 éves gyereknél nem félek. Buszoznom is kell "sajnos", mert messze van a suli, de szerencsére csak délután ilyenkor nem szorongok annyira valamiért. Az egészben az a legaggasztóbb hogy elment szinte a tinikorom ezzel a fóbiás-szorongásos sz@rral, barátaim sem nagyon vannak. Nem járok szinte sehova. Nyáron voltam szakmai gyakorlaton a szomszéd faluban, ott jól éreztem magam és nem volt bennem az a szorongás csak egy minimális hogy jövőre megint kezdődik ez elölről. Mert ugye bringával jártam. Jó barátokat is szereztem, ők is a suliból voltak. Az egésztől óckodok, kb. olyan mintha végem lenne, annyira kellemetlen és kényelmetlen számomra ez az egész. Lefogyni sem tudok így ebben az állapotban, pedig egész életemben szinte túlsúlyos voltam. Meg az is a párom hogy nehogy cukros legyek, mert az csak rontaná a helyzetet. Attól félek még nagyon hogy nem fogok tudni kigyógyulni belőle és akkor mi lesz velem. Sokszor mondják hogy ezt csak magamtól fogom tudni leküzdeni, csak az a probléma hogy nem tudom hogyan. Lehet csúnya, de néha csak kósza gondolatként megjelenik az hogy egyszerűbb lenne az eutanázia, mert így csak szinte vegetálok, időzített bomba az egész. De konkrétan nem szeretnék öngyilkos lenni.szept. 2. 21:06
1/4 A kérdező kommentje:
Meg még tart ez az iskolai zaklatásos dolog, csak már nem intenzíven, max szólogatással. Emiatt sem nagyon várom az iskolát.
szept. 2. 21:07
2/4 A kérdező kommentje:
Mi lehet ennek a gyökere?
szept. 2. 21:13
3/4 anonim válasza:
Nekem is 5 eve van emetofobiam
Kezdem feladni ellenne a kuzdelmet.
Ha ehes leszek szorongok ha enni kell szorongok. Aludni se tudok mar normalisan. Ki probaltam mindent pszchilogust, pszchiatert, vallast, motivacios videokat, edzest, munkaba valo temetkezes. De ez elol nincs elbujas!! Mindennap enni kell es mindennap ehes az ember! Ez elol nem lehet elbujni es elmenekulni. Olyan csapdaba erzem magam hogy nem sokara….
Én feladom. Nem kivanom senkinek hogy ezt atelje.
21F aki kezdi feladni.
4/4 anonim válasza:
Szia 3-as vagyok.
Pszchiaterhez kell menni en is elmentem es minden bajom elmult. Szeretek vegre elni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!