A nyugati, fejlett országokban mentális betegségekkel hamarabb leszázalékolják az embereket?
Úgy értem, hogy, pl szorongásos zavarokkal.
Illetve milyen összegeket kapnak?
Túl tudnak élni belőle?
Németországról olyat hallottam, hogy ott a munkanélküli segélyből élőknek is egész jó dolga van.
Ezért gondoltam, hogy aki önhibáján kívül rászoruló, azzal jobban bánik az állam.
3.: Épp Amerikával kapcsolatban meg vagyok lepődve. Ugyanis ott nemigen van szociális háló. Igen, ez ott államonként eltérő lehet.
Mivel pl. sok amerikai nagyváros tele van szerencsétlen hajléktalan elmebetegekkel, drogosokkal, nem hiszem, hogy nagy általánosságban annyi lenne ez a segély, hogy meg tud élni belőle valaki.
Nem tudom.
Egyvalamit azonban sejtek: ha az a terved, hogy kimész a segélyért, nem valószínű, hogy sikerülni fog. Hiába másik uniós ország, azt megérzik, hogy valaki élősködni megy ki.
Én kaptam egyszer egy hasonló tanácsot. Nem vagyok pszichés beteg, hanem épp nem volt munkám. Egy "barátom", aki egyébként sose élt külföldön, azt a tanácsot adta, hogy menjek ki vagyontalanként, mert szerinte Németországban eleve eltartanak egy másik uniós polgárt, ha nincs semmije. Mondtam, nem is vagyok vagyontalan. Aztán azt javasolta, hogy írassam a rokonaimra a lakást és akkor vagyontalan leszek. Természetesen nem tettem volna ilyen őrültséget. Nyilván a németek se hülyék, hogy ilyet tegyenek, de nekem se lett volna képem odamenni a nyakukra élősködni. Az a gyanúm, hogy irigy volt és be akart ugratni egy ilyen zsákutcába, hogy először kifosztom magam, utána odamegyek és jól pofára esek, aztán elszegényedve végzem.
Én már annak is örülnék, ha valamilyen segítséget kapnék, vagy megváltozott munkaképességűként kezelnének, vagy valódi részmunkaidő(nem csak papíron), vagy önkormányzati lakás, bármi, ami esélyt ad életben maradni.
Sajnos itthon erre nincs esélyem, mert szociális fóbiával soha nem fognak leszázalékolni.
Keress olyan munkát, amihez nem kell emberekkel kontaktolni.
Valamint kezeltesd a szociális fóbiádat. Ki lehet belőle jönni.
Nem enyhe szociális fóbia, és nem csak szociális fóbia.
Ha dolgoznom kellene, pár hét, hónap után biztosan összeomlana a keringésem és meghalnék.
Nem tudok se aludni, se wc-re nem tudok menni idegen helyen, magyarán semmilyen biológiai szükségletemet nem tudom kielégíteni, napi 10-12 órában, heti 5-6 napon keresztül, így nem lehet élni.
Kizárólag home office lehetne megoldás vagy kötetlen munkaidő.
Mert az idővel van bajom, nem tudok mókuskerékben élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!