Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért álmodják gyakran a...

Miért álmodják gyakran a szexuálisan bántalmazott kislányok felnőtt korukban azt hogy terhesek?

Figyelt kérdés

Egy egyetemi óramon hallottam ezt egy tanáromtól erről, de egy éppencsak elejtett fél mondat volt és nem tért ki rá bővebben, illetve akkor még engem sem érdekelt így nem kérdeztem rá.

Viszont most eszembe jutott és nem hagy nyugodni.

Nem tudja esetleg valaki, hogy ez egyáltalán igaz e, illetve hogyha igen mi, milyen folyamatok stb. állnak emögött? Vagy esetleg valami írást, forrást erről...

Előre is köszönöm a válaszokat

aug. 26. 00:50
 1/3 anonim ***** válasza:
61%
Maga a trauma amit megéltek valamiért ezt váltja ki belőlük, ami álmukban jön vissza.
aug. 26. 00:52
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Mivel a kislányok a szexualitást abban a korban a terhességhez kötik tudatalatt is, nem buták azért a gyerekek.

Az agy próbálja feldolgoztatni ilyen formában a traumát, próbál megbírkózni Vele.

Ha kezelve van az a trauma, akkor feloldódnak ezek az álmok is, és ha ezzel mélyen visszamenőleg van foglalkozva, az elejéről végig véve a szexualitás és a gyermek, terhesség téma.

Újra kell építeni az egészet.

Összességében: Az agy próbál trauma kezelni.

aug. 26. 00:55
 3/3 anonim ***** válasza:
30%
Ezek inkább rémálom kategória az áldozatoknak, a trauma megjelenése a tudatalattiban
aug. 26. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!