Meddig hatásos az antidepresszáns?
Lassan 3 éve szedek antidepresszánst.
Escitalopramot.
Pánikzavarra, és szorongásra.
Az első gyògyszer volt ami tökéletesen bevált, és vissza adta az életemet.
Most az életembe változás történt 3 hònapja. Mondhatni sok olyan dologtòl megszabadultam ami nyomasztott, azt hittem már minden oké lessz ezért voltak napok amikor nem vettem be a gyògyszert. De 2 napot sosem hagytam ki, csak egy nap bevettem egy nap nem. Viszont most 3 napja visszatért az ami 3 éve volt, szorongás, pánikrohamok, hasmenés, menekülési kényszer, motiválatlanság, fáradtság.
Kérdésem az lenne hogy ez annak tudhatò be hogy már nem hat a gyògyszer vagy hogy össze vissza szedtem?
A 3 év elég sok idő, hozzá is szokhatott ár a szervezeted a gyógyszerhez, viszont a leírtak alapján inkább az tűnik problémának, hogy kihagytál egy-egy napot.
Azért én elgondolkodnék rajta, hogy önerőből, brutál nagy elhatározással képes vagyok-e túllépni a felsorolt érzelmi-, és pszichés nehézségeken, esetleg van-e valaki a környezetemben, aki segít nekem ebben, és mellettem áll, vagy bevállalom az ugyan már bevált antidepresszáns további szedését, és szembenézek annak mellékhatásaival is. Minden perccel nehezebb letenni.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki írt.
Igazábòl nem elhagyni szerettem volna csak úgy voltam vele nem akarom minden nap szedni, és hát mi baj lehet belőlle.. gondoltam én naívan.
Csak most nagyon félek attòl hogy mivan ha már hiába szedem rendszeresen minden nap, nem fog hatni úgy ahogy eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!