Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet anorexiàs olyan is...

Lehet anorexiàs olyan is akinek normàlis sulya van ?

Figyelt kérdés

júl. 30. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hogyha kövérnek látja magát és fogyni akar, akkor igen
júl. 30. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a kóros soványság a következménye, nem a feltétele az anorexiának.
júl. 30. 17:42
 3/6 Metionin ***** válasza:
100%
Persze, sokaknál még normál súlyban kezdődik.
júl. 30. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Alapból általában normál súlynál kezdődik, és ahogy írták is a kóros soványság a következménye. Csúnya egy betegség, láttam már olyan dolgokat ezzel kapcsolatban, hogyha ide leírnám szerintem letiltanának az oldalról.
júl. 30. 18:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan anorexiás nem lehet. Annak kritériuma, hogy a BMI 17,5 alatt van. Természetesen minden anorexiásnál úgy kezdődik, hogy normál súlya van, esetleg túlsúlyról indul, és természetesen idő amíg eléri az anorexiás BMI-t, de az még nem hivatalos.

Lehet olyan, aki testképzavaros, produkálja az anorexia egyéb tüneteit, de nem válik vészesen sovánnyá, vagy egy anorexiás visszahízik, azonban fejben nem gyógyul meg. Ezeket egyéb evészavarnak minősítik. Ha nem túlzottan alacsony a testsúly, akkor is lehet, sőt kell szakember segítségét kérni. Lelkileg sokszor még rosszabb is, ha nem úgy néz ki a beteg, ahogy érzi magát. Ez a betegség elsősorban fejben van, a kóros soványság csak tünet, egy a sok közül.

júl. 30. 21:51
 6/6 anonim ***** válasza:
66 kilós voltam 1,57 magassághoz. 50-53 kg akartam lenni, ezt elertem. De az a tévképzetem volt, hogy ha abbahagyom a fogyokúrát, akko felrohan a súlyom. Kitalaltam, hogy 40-43 kg-ra fogyok és onnan ha felszalad a sulyom, nem leszek duci. 45 kilós voltam, amikor egyszer nagynak láttam a hasam és amikor megkérdeztem valakit, hogy szetinte is az-e, igennel felelt, de hozzátette, hogy ő nem ert a súlyokhoz. Na itt kezdtem olyan fogyókúrába, hogy le se írom inkább hany kg lettem és meg abból is fogyni akartam. Ha aznap mást kérdezek meg erről, aki elmondja, hogy k.urvára nem nagy a hasam, nem lettem volna sosem anorexiás.
aug. 11. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!