Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki hogyan ,,gyógyult" meg a...

Ki hogyan ,,gyógyult" meg a bipoláris zavarból?

Figyelt kérdés
Mit szedtetek, mennyi ideig voltatok pszichiátrián?

2024. júl. 23. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy.nem gyógyítható
2024. júl. 23. 23:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért írtam idézőjelben. Akkor hogyan kezelhető?
2024. júl. 23. 23:11
 3/5 anonim ***** válasza:
45%
Abból nem lehet kigyógyulni, nem nátha, életed végéig gyógyszert kell szedni. Ambulánsan is nyomonkövethető, nem kell hozzá befeküdni.
2024. júl. 23. 23:12
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Lamolepet meg antidepit. 2 hétig voltam pszihiátrian. Amugy még gyógyszerek mellett is sok a depresszios fázis.
2024. júl. 24. 06:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a bipoláris zavart nem lehet gyógyítani, csak tünetmentesen lehet tartani megfelelő gyógyszeres, esetleg elektrosokk kezeléssel, illetve ésszerű és felelős életmóddal.

Kinek mi jön be. Van akinek elég a lamolep, van akinek antidepi is kell mellé, van akinek elég csak az antidepi, van akinek csak antipszichotikum kell, van akinek a lítium a varázsszer, stb. Ahány ember, annyi kémia.

Általánosan elmondható, hogy akinek a depresszív fázisok vannak előtérben, azoknak antidepresszívum, lamotrigin kell, míg a pörgős, mániás embereknek antipszichotikumra, lítiumra van szükségük.

Tipikus gyógyszerek szoktak lenni: lítium, lamotrigin, kvetiapin, klozapin, szertralin, paroxetin, amiszulprid, flupentixol, stb. Orvosa és osztálya válogatja kinek mit adnak. Van ami bejövős, van ami nem. Nekem speciel az elektrosokk adott érdemi változást az első nagyon durva depressziós fázisom óta.

2024. júl. 26. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!